Kamps: ‘Focus vanaf nu op informeren Tweede Kamer, ACW en Nationale Ombudsman, maar vooral de jongeren!’

“Het zwaarste deel van het project zit er op; onderzoeken, bewijzen verzamelen tegen vooral het CBR. En natuurlijk de zeer ernstige, veelal persoonlijke, bedreigingen weerstaan vanuit het CBR. Maar nu is het verder aan de politie, het OM en eventueel de Rijksrecherche om daar nader onderzoek naar te doen. Daar heb ik sinds enkele dagen het volste vertrouwen in” aldus journalist Henrie Kamps.

Kamps en de mensen om hem heen zijn nog maar pas zes maanden met hun strijd bezig om een betaalbare en in lijn met andere EU-landen opgetuigde rijopleiding af te dwingen.

“Je ziet dat het klimaat veranderd; de burger heeft inmiddels echt wel in de gaten dat verzet tegen de overheid zich begint te lonen. Nogmaals we zijn nu pas zes maanden bezig en zouden we dit via de lijn van de politiek spelen dan duurt het nog jaren voor die gekkigheid een halt wordt toegeroepen; kijk naar de Sywert-affaire, Kindertoeslag en Groningen. Toch informeren we kritische Kamerleden wel; juist omdat het een illusie is om te denken dat dit kabinet de klus gaan afmaken. Dat gaat echt niet gebeuren…dat zie je nu al!”

Maar belangrijker is om het maatschappelijk verzet nu op gang te brengen; jongerenorganisaties informeren dat ieder jongere tussen 16 en 20 gewoon een paar duizend euro meer betaald voor het rijbewijs als in de meeste EU-landen; en dat gaat veel sneller.

Daar ligt nu onze focus; de grote schoonmaak bij het CBR en in de rijschoolwereld is nu aan anderen…

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer