Dader mishandeling journalist na vier maanden nog niet verhoord!

Op de vraag van teamchef Wolter Albers van de Enschedese politie ‘Waar kunnen wij je mee helpen?” was het antwoord van journalist/klokkenluider Henrie Kamps enkele maanden geleden heel helder. “Zorg dat de provocatie, valse aangiftes en de mishandeling van mij als journalist/klokkenluider in de miljoenenzwendel bij het CBR en de grote rijscholen niet onbestraft blijft”. Nu ruim vier maanden nadat Kamps ernstig werd mishandeld maken wij de balans op.

En?

| Vandaag heb ik nog contact gehad met iemand van de politie Enschede. De politie heeft de hoofdverdachte René Brünen van de gelijknamige rijschool Brünen nog niet eens gehoord. En ze hebben ook geen camerabeelden opgevraagd bij het Transportcentrum.

En de getuigen?

| De enigste getuige heeft zichzelf bijna twee maanden geleden gemeld en een officiële getuigeverklaring afgelegd. Die liegt er niet om. Zo schijnt de zoon van René Brünen tegen haar gezegd te hebben: “Hij verdient dit!”

Ze heeft letterlijk beschreven hoe ze René Brünen met haar kruk [de getuige had recent een heupoperatie ondergaan, red] van mij af moest slaan, terwijl ik bewusteloos op de rijbaan lag.

dader René Brünen (links) en zoon Tom (uiterst rechts)

Maar waarom volgt er geen actie vanuit de Enschedese politie?

| Wil je een eerlijk antwoord? Deze hele kwestie stinkt, omdat het Enschedese korps zich volledig heeft laten misleiden, gebruiken door het CBR. In totaal heb ik tien acties meegemaakt. Men beweerd nu dat ik moeten aantonen dat ik op die 8e maart zwaar ben mishandeld. Tja!

Dat klinkt op zich wel logisch. Toch?

| Dat weet ik niet. Want ik ben zelf begin januari bij de Hermandad verhoort naar aanleiding van een valse aangifte van poging tot zware mishandeling door het CBR. En kijk gerust nog even naar de beelden van het moment waarop ik zou zijn ingereden op een CBR-er. Ontdek zelf even of deze beveiliger heeft aangetoond hoe zwaar zijn verwondingen waren.

Die kwestie, geënsceneerd door CBR directeur Alexander Pechtold, leidde destijds binnen zes weken wel tot een onderzoek. En werd later, zonder mij te informeren, geseponeerd. Men had niet verwacht dat ik camerabeelden had van deze ‘poging tot zware mishandeling’.

Beschuldigd u de Enschedese politie van een doofpot-affaire?

| Zekers! En het Openbaar Ministerie erbij! Dat staat vast en is voor mij aanleiding om het een vervolg te geven via ONRECHT.nl.

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer