Journalist Kamps vecht (door) tegen onrecht!

Op 8 maart 2022 wordt journalist/columnist Henrie Kamps, mede-initiatiefnemer van ons platform, door de eigenaar van de grootste rijopleider van Twente, René Brünen, uit-het-niet neergeslagen en beland met zijn hoofd op de uitrijstrook van het Enschedese Transportcentrum. Dat gebeurt bij het Enschedese CBR Examencentrum. Kamps wordt volgens een getuige neergeslagen “Omdat hij dat verdiend heeft”

De Enschedese politie staat op vijftig meter afstand, maar is drukker met de examenmanager van het CBR, omdat Kamps met de onthullingen van een miljoenenzwendel zorgt voor veel onrust. Kamps beland op de Spoedeisende Hulp van het MST Ziekenhuis in Enschede vanwege hartproblemen, mogelijk hersenletsel en/of een gebroken. Inmiddels staat vast dat Kamps een hartinfarct heeft gehad.

journalist Henrie Kamps beland met hoofd op de rijbaan bij het CBR Examencentrum

Tot op de dag vandaag werkt de Enschedese politie en het Openbaar Ministerie het onderzoek tegen en is een klacht van Kamps geseponeerd. De Minister, de korpschef zijn geïnformeerd en adviseren Kamps melding te doen bij het Arrondissementsparket te Arnhem, maar de Officier van Justitie reageert niet op aangetekende brieven….

Op 24 mei 2022 moet Kamps voor de voorzieningenrechter in Almelo verschijnen, omdat via het platform ONRECHT.nl gelekte documenten dreigen te worden gepubliceerd. De daagster is Brigitte van Egten; de ex van Gerard Sanderink. Kamps schrijft uit ongenoegen over deze kwestie, omdat uit research is gebleken dat Sanderink vooral het slachtoffer is geworden van valse beeldvorming in regionale media.

Kamps verbaasd zich over de grote aandacht voor deze vechtscheiding Dagblad Tubantia, terwijl dezelfde krant geen enkele aandacht wil schenken een de miljoenenzwendel bij het CBR.

De advocaat van Kamps bepleit in een zes uren durende zitting in Kort Geding dat Kamps wel degelijk journalist is en dat niet alle artikelen van zijn hand zijn.

De Almelose voorzieningenrechter, mevrouw Mr. Bottenberg, heeft amper 24 uur nodig om in een kop-staart vonnis te bepalen dat Kamps de gelekte documenten moet vernietigen op straffe van een maximale dwangsom van 1 miljoen euro.

“Ja we leven in een vreemd Nederland merkt Henrie Kamps op. Ik ben al 25 jaar actief in de tv wereld en hebben honderden, duizenden programma’s gemaakt. Was jaren ‘de buurman van John de Mol’ op het Hilversumse mediapark en wordt nu in Twente louter op valse beeldvorming onrechtmatig behandeld. Maar juist dat geeft ook het belang aan van ons platform, want bijna iedere dag krijgen we meldingen van mensen die ook niet meer gehoord worden of geen tegengeluid kunnen laten horen….” zegt onze columnist.

Kamps wordt in de mishandelingszaak binnenkort bijgestaan door Slachtofferhulp en raadpleegt in de Kort Geding kwestie de Nederlandse Vereniging voor Journalisten, waarvan hij sinds begin van dit jaar lid is.

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer