Pechtold, van Lienden of Hugo de Jong; liegen, bedriegen én valse beeldvorming is de facto standaard in Den Haag!

Als je gisteren de debatten volgt, zoals ik dat heb gedaan, dan zie je dat valse beeldvorming, liegen en (beetje) bedriegen gewoon de huidige standaard is in ‘regerend’ Den Haag.

Zouden de fractieleden van VVD, ChristenUnie en D66 er baat bij hebben gehad dan zouden ook zij het gedrag van Hugo de Jong verafschuwt hebben. Tuurlijk!

Maar dat is al 25 jaar niet meer hoe het werkt en dat hebben types als Pechtold, van Lienden en Hugo de Jong al lang overgedragen aan een heel groot deel van de ambtenaren. Blijvende schade aan onze democratische rechtsstaat door handig gebruik te maken van ‘politieke vriendjes’ en ‘wordfuck’.

Toch blijf ik geloven in het aloude credo “de aanhouder wint’…. maar dat kost tijd… veel tijd…

Zeker als de druk op de politiek toeneemt via ‘class-action’ processen zal er iets gaan veranderen in die laakbare houding. Uiteindelijk wint het volk, de kiezer.

We kunnen onze maatschappij niet blijvend laten uitbuiten door bedenkelijke types al Alexander Pechtold, Sywert van Lienden of Hugo de Jong. Mensen die vanwege hun lidmaatschap van een politieke partij vroeg of laat in de gelegenheid worden gesteld om te manipuleren, te bedriegen, bedreigen of wat dan ook. Ik zie, persoonlijk, echt weinig verschil met hoe iemand onderdeel wordt van de mocro maffia… Het is maar net met welke paplepel je bent opgegroeid…

Kijk naar die Alexander Pechtold; zelfs als je aantoonbaar niet integer bent krijg je nog voldoende bijbaantjes om jaarlijk ruim meer binnen te harken als de ‘Balkenende-norm. Dat gaat via de vriendjes van toen, slijmen en ‘ik weet ook iets van jou…’.

Dus Sywert zal vast ooit ook nog wel ergens burgemeester worden. Dat weet ik zeker….. Hij was gewoon binnen hun ‘milieu’ gewoon iets slimmer dan Alexander Pechtold; zo’n niet-integer verkregen appartement van €150.000 is gewoon niet voldoende om tot aan je dood een lange neus te trekken naar de democratie….

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer