AD, Tubantia en 1 Vandaag zijn slechts ‘volgers’!

Zijn kritiek op de gevestigde orde in de Nederlandse media is niet mals. Zijn verontwaardiging over het telefoontje dat hij gisteren ontving van de secretaris van de Nederlandse Vereniging voor Journalisten heeft plaats gemaakt voor bezorgdheid en woede over bestaande media; zoals het AD, Dagblad Tubantia én de tv-rubriek 1Vandaag.

“Kijk nu gewoon eens naar de recente berichtgeving over de zogenaamde Corona-maatregelen die het CBR nodig acht. Allemaal klakkeloos overgenomen van ene Alexander Pechtold. Als het zo door gaat dan gaan de DPG kranten over vier jaar nog schrijven dat Sywert van Lienden de juiste persoon is om staatssecretaris van OverheidsIntegriteit te worden”.

“Pechtold deugde in het verleden al niet en nu nog minder en de DPG Media of 1Vandaag journalisten weten dat, maar ze hebben geen tijd, zin of energie meer voor dit soort ‘kleinschalige’ maatschappelijke misleiding door onze overheid. Drukker met het schrijven van een boek over Gerard Sanderink…of reportage over de handhaaf-problemen van BOA’s”

Het CBR laat deze week via haar eigen online krant, tv-kanaal RijschoolPro weten dat ze niet langer meer onder verscherpt toezicht staat omdat ze de wachttijd bij keuringen naar 28 dagen hebben weten te brengen….

Dat zal vast, maar de wachttijd voor een praktijkexamen is inmiddels bijna 28 weken. En het AD, onderdeel van DPG Media, slikt ieder verzinsel vanuit het CBR gewoon als zoete koek. Gewoon een ordinair doorgeefluik….

Ik hoor Peter Zandee redacteur bij Dagblad Tubantia, vorig jaar, bij mij aan de koffie nog zeggen: “Dit is echt een ALLER onderwerp…. dus bedoeld voor landelijke spreiding door DPG kranten…. waaronder het AD. Let wel het gaat hier om structurele, aantoonbare misleiding en oneerlijke handelspraktijken vanuit de overheid; het gaat om vele, vele miljoenen over een hele lange periode.

Tja, geen haan die er naar kraait, terwijl de CBR voorlichtster, Nathalie Dingeldein, de Tubantia gewoon wat voorliegt of verzwijgt. Dat een moderne krant dat pikt; zegt veel over het niveau.

Overigens neem ik dat Peter niet kwalijk; die doet op zijn (regionale) vlak echt wel zijn best, maar de rest is vooral bezig met een hetze tegen ene Gerard Sanderink; alle ogen op kwatta!

Uit onderzoek van een nieuwbakken onderzoeksplatform (RIJLEZZ) blijkt dat het één grote misleiding vanuit het CBR en veel grote opleiders is die ten grondslag ligt aan de huidige problemen om als jongere je rijbewijs bij het CBR te halen tegen een prijsniveau dat past binnen de rest van de EU. Nederlandse jongeren betalen volgens het CBR gemiddeld zo’n €3000 en Belgen minder dan €1000. Als je dat als krant of tv rubriek niet meer boeit… dan geeft dat vrij baan voor BOOS en varianten daarop!

Dan ben je gewoon ‘volger’!

“Ik heb vele gesprekken gevoerd met bijvoorbeeld 1Vandaag, maar toen ‘puntje bij paaltje’ kwam was 1 telefoontje vanuit het CBR al voldoende om 1Vandaag redacteur Ruben Messelink ‘het zwijgen op te leggen’. En ik vermoed hetzelfde voor Dagblad Tubantia; ‘onderzoeksjournalist’ Gerben Kuitert heeft ooit 1 keer gebeld met het CBR en is daarna is de winterslaap-modus gesukkeld. Eindredacteur Martha Riemsma reageert niet eens op kritiek en eindredacteur Jeroen Illy van 1Vandaag reageert als onderstaand…”

“Misschien doet Henrie Kamps het allemaal een beetje op een manier waarvoor traditionele journalisten hun neus optrekken, maar hij spant zich in ieder geval maximaal in om te zorgen dat jonge mensen niet onnodig duizenden euro’s teveel betalen in een tijd dat geld er toe doet!. Het gaat om misschien wel honderden miljoenen onrechtmatige verrijking door de Staat!”

Met alles respect: in het dossier CBR zijn 1Vandaag, Tubantia en het AD niet meer dan volgers! Dat is geen journalisme!!”

Het ‘eigen’ CBR platform RijschoolPro verspreid volgens onderzoekers vooral CBR propaganda

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer