RIJLEZZ doet WOB verzoek over geldstroom van CBR naar Rijschoolpro.nl en Google

Een nieuwe fase in het onderzoek naar geldstromen van het CBR om de markt te beïnvloeden. Het journalistencollectief RIJLEZZ gaat een WOB verzoek indienen waarin de marketing- en mediabestedingen inzichtelijk moeten worden.

“Wij hebben al van meerdere personen gehoord dat er bij het CBR budget wordt besteedt om via bijvoorbeeld RijschoolPro positieve berichtgeving te kopen. En hetzelfde om via Google, of andere aanbieders, een hogere ranking in te kopen voor de CBR slagingspercentages.

Daar gaan we nu wat meer aandacht aan besteden en dat doen we onder andere door via een WOB verzoek inzage te krijgen in of er geldstromen zijn en naar wie.

RijschoolPro is een advertentieblog die zich verkoopt aan de hoogste bieder; er is nauwelijks sprake van objectieve berichtgeving. Zo is vorig jaar al door onze onderzoekers ontdekt dat RijschoolPro onjuiste conclusies verbindt aan niet-representatieve onderzoeker. En die vallen altijd uit in het voordeel van het CBR.

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer