Nieuwe CBR ‘bewaker’, nieuwe provocatie!

Voor de tiende keer worden journalisten van onderzoeksplatform RIJLEZZ vandaag geprovoceerd door CBR beveiligingsmedewerkers. Al een half jaar zet CBR directeur Alexander Pechtold zijn eigen ‘orde-dienst’ in om te werken aan valse beeldvorming, maar de journalisten laten zich er geen moment door intimideren.

“Ach daar moet de Rijksrecherche of een andere instantie later maar onderzoek naar doen. In zijn aangifte op 16 december 2021 verklaard Alexander Pechtold over de aanwezigheid van Irakese, Marokkaanse en Germaanse ‘ordehandhavers’ het volgende:

“Doordat KAMPS nu opnieuw beelden heeft gemaakt en/of gepubliceerd, heeft het CBR hem een toegangsverbod van drie maanden opgelegd voor onze panden en terreinen. Om dit toegangsverbod te handhaven heeft het CBR ook beveiligers in moeten zetten.”

Alexander Pechtold in zijn valse aangifte op 16 december 2021

Pechtold wil het beeld creëren dat ik een risico was. Wij gaan, als dat moeten, een van zijn inhuurkrachten, ene”Klaske”, later maar eens vragen of dat ook haar beeld van mij was. En misschien moeten ze dat ook maar eens aan alle examinatoren vragen…. niet alleen de drie ‘ja-knikkers’.

“Ook vandaag was er weer een (nieuwe) medewerker bij de ordedienst van Alexander Pechtold. Aanvankelijk stond hij ons vanaf het CBR terrein te filmen en later vroeg hij aan Klaske, een inhuurkracht bij het CBR, een mondmasker en rende hij zelfs van het examenterrein of om ons te filmen….

“Wij hebben met twee verborgen camera’s het gedrag van deze ‘beveiliger’ vanuit verschillende camerastandpunten vastgelegd, om de lokale autoriteiten en de Nederlandse Vereniging van Journalisten te laten zien hoe Pechtold met ‘Poetinistich’ gedrag journalisten wil intimideren. “

Van achter een container/transformator huisje en bedekt met een mondmasker bespied
een van de buitenlandse CBR bewakers de onderzoeksjournalisten…

Een van onze productiemedewerkers op de achterbank kon hem vervolgens op camera vastleggen. Dat wordt straks mooie tv als heel Nederland deze beelden ziet!”

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer