Klokkenluider gaat met minister praten over beveiliging journalisten…

Nu de bedreigingen en intimidaties van journalisten, dat het onderzoeksproject RIJLEZZ doet naar miljoenenzwendel bij het CBR, met de dag toenemen gaat de Needse klokkenluider Henrie Kamps de steun inroepen van de Nederlandse Vereniging van Journalisten om de verantwoordelijk minister te vragen de veiligheid van de betrokken journalisten te garanderen. Ook vandaag werden journalisten geïntimideerd en geprovoceerd bij het CBR Examencentrum in Enschede.

“Je ziet dat het haat zaaien van Alexander Pechtold en een vijftal lokale CBR ‘ja-knikkers’ zijn uitwerking krijgt; gewoon valse beeldvorming. Pechtold heeft de massa gemanipuleerd!”

Dagelijks zijn er meerdere momenten waarop de journalisten onheus bejegend worden. Sommige instructeurs van grote opleiders zoals Ezendam en Brünen, maar ook van kleinere opleiders zoals rijschool Erdal uit Hengelo en rijschool Pieper uit Delden vinden het nodig om in woord of gebaar de onderzoekers te provoceren en te bedreigen. Dat is exact wat Pechtold beoogde…hij heeft de aanzet gegeven en de minister is al drie maanden op de hoogte” zegt een woordvoerder.

Ik wordt er echt niet anders van en drink op vrijdagmiddag net als vroeger in Hilversum gewoon mijn biertje met een balletje….

Maar je kunt er op wachten dat het haat zaaien vanuit het CBR vroeg of laat resulteert in een drama.

Er is altijd wel een gek of een groepje idioten dat gewelddadig wordt. De satellietwagens van onze collega’s van RTL Nieuws en het NOS Journaal zijn niet voor niets ontdaan van de beplakking….

En ditmaal is het Alexander Pechtold die de boel ophitst.

Iemand zal de lokale autoriteiten eens rustig moeten uitleggen dat journalisten gewoon hun werk moeten kunnen doen. Zelfs als dat een onderzoek is naar zwendel in de rijschoolwereld. Het gaat zeker over tientallen miljoenen.. zo niet honderden miljoenen volgens het onderzoeksplatform…!

Henrie Kamps, klokkenluider onderzoeksplatform RIJLEZZ

Ook vandaag zijn er weer de nodige provocaties en beledigingen voor de journalist en niet in de minste plaats aangewakkerd vanuit de CBR beveiligers.

“Ook vandaag zie je die zich weer provocatief gedragen, terwijl er rijscholen en kandidaten meekijken. Het type dat er vandaag stond, met twee immense zegelringen, begeeft zich net als Pechtold en anderen, buiten het CBR examenterrein en provoceert daar journalisten..”

een CBR beveiliger provoceert journalisten buiten het CBR examenterrein…

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer