SCHANDAAL: examenkandidaten Brünen en Ezendam bij CBR Enschede al ‘klaar’ binnen 10 minuten?

Het gonst al lange tijd rond onder de kleine rijscholen in Twente; de Enschedese rijschool Verkeerscollege Brünen geniet een voorkeursbehandeling bij het CBR. Wat niemand mag dat mag Brünen wel, wat niemand lukt dat lukt Brünen wel. Deze week doen journalisten van onder meer onderzoeksplatform RIJLEZZ onderzoek naar het gedrag van het CBR als het om Brünen gaat.

“We onderzoeken al bijna een jaar lang tal van aantijgingen rond het bijzondere ‘partnership’ tussen de veruit grootste opleider in Twente en het CBR. En het kan niemand ontgaan zijn dat de familie Brünen én het CBR dat erg vervelend vinden. Nog geen drie weken geleden pleegde directeur René Brünen een aanslag op het leven van de Needse klokkenluider. En waar je zou verwachten dat het CBR, uit eigen beweging, onderzoek en/of aangifte van dit strafbare feit doet én de rijschool de zwaarste sanctie oplegt blijf iedere reactie vanuit het zelfstandig bestuursorgaan uit…”

“Vandaag wordt een van de aantijgingen van de kleinere rijscholen al bewaarheid. Anders dan de gebruikelijke 30 minuten rijd een CBR examinator nog geen 10 minuten door een rustig wijkje, laat de Brünen kandidaat 1 bochtje achteruit maken en is binnen 10 minuten terug bij het CBR”

‘Schokkend en onthutsend noemt een Tweede Kamerlid de videobeelden die wij laten zien! Niet te geloven…!”

“Nee, het kan hier niet gaan om een Tussentijdse Toets, want die doet Brünen in eigen beheer. Dat heeft mede-eigenaar Tom Brünen zelf bevestigd in een gesprek met een journalist van RIJLEZZ en bevestigd via de mail. Dus dit betreft een regulier Praktijkexamen B.” aldus een van de journalisten rond het onderzoek naar de miljoenenzwendel bij het CBR.”

“Wij hebben de beelden al gedeeld met de redactie van het YouTube programma Wolvenjacht. Het zal een schok zijn als de rest van Nederland straks ziet dat je in Twente bij een praktijkexamen al binnen 10 minuten terug kunt zijn bij het CBR….. tenminste als je kiest voor een grotere rijschool zoals Brünen”.

kort fragment uit het ‘praktijkexamen B’ van een Brünen kandidaat;
de examenrit duurt minder dan 10 minuten…

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views

Aangifte tegen René Brünen bijgesteld naar ‘zware mishandeling’!

In overleg met de Politie Oost-Nederland heeft de klokkenluider in de rijschoolbranche, Henrie Kamps, besloten om de aangifte tegen de Enschedese rijschool eigenaar René te verhogen van ‘eenvoudige mishandeling’ naar ‘zware mishandeling’. ‘Uit verklaringen van getuigen en camerabeelden is duidelijk geworden dat het hier om veel meer gaat dan een ‘eenvoudige mishandeling’; dat was de […]

lees meer
CBR Klokkenluider Meest gelezen Tip

‘CBR misleiding kost samenleving jaarlijks miljoenen’

Hoewel de nieuwe minister van Infrastructuur & Waterstaat persoonlijk door mij geïnformeerd is over de misstanden bij het CBR blijft het achter de schermen van het ministerie angstvallig stil. In januari werd minister Mark Harbers, kort na zijn aantreden, al geïnformeerd over de ontdekkingen van onderzoeksplatform Rijlezz. Volgens de onderzoekers verbaasd hen dat stilzwijgen niet. […]

lees meer