Wat meer begrip voor de sores van een ander zou de Nederlander sieren…

Als ik de afgelopen jaren een ding heb geleerd, of ervaren, is dat de 99% van de Nederlanders vooral alleen nog maar bezig is met zijn of haar eigen hachie. Tijdens de eerste en twee lockdown moesten veel mensen met een contactberoep flink interen op hun spaarcenten. Met een beetje mazzel kregen rijschoolhouders, althans de zzp-ers en eenmanszaken, een bijstandsuitkering van €1078,–. Bij het CBR werden alle examinatoren netjes 100% doorbetaald, ze konden zelfs twee keer drie maanden rondjes rijden in de lease-auto van de zaak… met gebruik van de benzinepas.

Daarna moesten sommigen, de meesten wilden dat niet, op zaterdag ‘overwerken’. Bij mijn weten maximaal 10 zaterdagen en daarvoor kregen ze dit jaar 20 extra vrije dagen terug. Hopsakee! Niet hun sores!

De wachtlijsten voor jonge mensen om een examenplekje te krijgen zijn daardoor opgelopen tot meer dan een half jaar en als je zakt nog eens 14 weken daar bovenop.

Geen CBR-er die je er over hoort, maar ook bijna geen rijschoolhouder. Niet hun sores!

Al twee jaar rijden we in ons land 100 km/uur op de snelweg, zodat er doorgebouwd kan worden. Opvallend is dan dat je vrijwel constant op de snelweg wordt ingehaald door bouwvakkers-busjes, van de baas, die 130, 140 of harder forensen… Niet hun sores!

Nu de boeren met de rug tegen de muur worden gezet; gaan ze protesteren, demonstreren én blokkeren. Daar reageren anders, zoals al die forensende ambtenaren, dan natuurlijk weer geïrriteerd op. Niet hun sores!

En nu door de missers van de overheid, net als bij de boeren, het CBR, Kindertoeslag, Groninger aardbeving, de ellende per dag grote wordt in ons land hoop ik maar 1 ding; dat meer en meer Nederlanders eens wat meer begrip opbrengen voor anderen… ook als ze zelf nog niet in de sores zitten.

Zeg maar; zoals vroeger!

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer