Politie Twente nu al 10 keer ingezet tegen journalist!

Met opnieuw twee ‘staande-houdingen’ van de Needse journalist, in de vroege ochtend, komt het totaal aantal inzetten van de Twentse politie in de afgelopen maanden nu al op tien! Om 7.00 uur werd journalist Henrie Kamps aan de kant gezet bij Goor en om 8.00 uur bij Enschede. Beide keren zonder echte redenen…

Telkens opnieuw is 1 telefoontje vanuit het CBR genoeg om agenten ‘op de kast’ te jagen. Klokkenluider Kamps is het zat en trekt vandaag opnieuw aan de bel in Den Haag:

| Wat gebeurde er vanmorgen ?

We zijn met ons onderzoeksplatform deze week gestart om onderzoek te doen naar de oplopende wachttijden bij het CBR en andere misstanden. Zo wordt het CBR door meerdere rijscholen beschuldigd dat de toewijzing van examinatoren niet ‘random’ geschied; dus dat er onderling ‘gewisseld’ kort voor een praktijkexamen. Daarmee is een ‘weging’ niet meer objectief en ontstaat de schijn dat kritische rijscholen worden benadeeld. En dat beïnvloed het (valse) slagingspercentage.

Allemaal onrechtmatige trucjes van het CBR…

Verder volgen we met enkele journalisten de ‘bewegingen’ van de lease auto’s van enkele CBR medewerkers, omdat deze onrechtmatig zijn ingezet. Dat doen we vanuit een journalistieke invalshoek. Een van de redenen is dat een van de leidinggevenden bij het CBR gedurende 3 maanden de CBR lease-auto en de bijbehorende benzinepas uitleende aan haar dochter voor het dagelijkse woon- werkverkeer. Maar er zijn meer redenen….

[tekst gaat door onder afbeelding]

[tekst gaat door onder afbeelding]

| Waarom is de politie hier zo vaak mee bezig?

Tja, dat moet u aan de korpsleiding vragen. Ik denk dat de politie Twente, zonder na te denken, op iedere melding vanuit het CBR afgaat. Ze weigeren al sinds december onderzoek te doen naar mijn meldingen voor strafbaar machtsmisbruik door Alexander Pechtold en Bernd Ouwersloot…

Ik heb vanmorgen meerdere dienders uitgelegd dat als de beelden die ook vandaag weer zijn gemaakt later dit jaar op tv of YouTube worden getoond iedereen in Den Haag vragen gaat stellen. Of van zijn stoel valt….

| Hoezo?

Nou omdat nu al uit de opnames blijkt dat politieagenten, volstrekt niet weten wat de rechten van een journalist zijn. In de afgelopen maand hebben we al vier keer opnames gemaakt van agenten die het noemen van hun agent-nummer bewust ‘frustreren’. Maar nog erger is dat ze, zonder het zelf te beseffen, intimideren én provoceren. Dat is duidelijk iets structureels en misschien zelfs aanleiding om een BOOS-achtige uitzending aan te wijden. We hebben zelfs prachtige 3D beelden van dat soort gesprekken met de politie.

| Wat was de reden van de aanhouding?

Ach weet je, nu was het weer een nieuw ‘dwaalspoor’. Beide agenten-koppels, zowel in Goor als Twente beginnen over ‘laster en smaad’ van mijn ex en haar vriend; beiden ’toevallig’ leidinggevenden bij het CBR in Enschede. Dat is ze kennelijk, door iemand, ingefluisterd. Maar dat soort intimidatie werkt op mij averechts…

Ik heb de agenten verteld dat beiden dan gewoon aangifte moeten doen. Ik zal mij dan bij de rechter wel verantwoorden op basis van welke journalistieke gronden er onderzoek naar deze beide CBR-ers en enkele anderen wordt gedaan. Tot nog toe heeft het CBR nog nooit 1 werkelijke aangifte gedaan, alleen maar aantoonbare valse aangiftes. Stuk voor stuk bedenksels van een politieke schurk; Alexander Pechtold. De Nederlandse equivalent van Francis Underwood uit de populaire Netflix serie House of Cards.

De agenten weten, voor ik ben staande gehouden, al van ‘de hoed en de rand’, behalve dan dat ik naast deze twee gecorrumpeerde ambtenaren nog veel meer kritiek en onderzoekswerk naar 5 anderen bij het CBR doe… en met geen van die ‘anderen’ heb ik het bed ooit gedeeld… volgens mij.

Maar, de afleiding, misleiding, valse beeldvorming werkt wel. Daar ‘hapt’ de lokale politie wel op… Mij werd zelfs door een van de agenten, de ‘good-guy’, geadviseerd een andere journalist op het CBR dossier te zetten, vanwege belangenverstrengeling. Tja.. ‘on bended knee ….’

Dit is allemaal onderdeel van de manipulaties van hun baas Alexander Pechtold. Die is direct nadat hem duidelijk was dat ik de miljoenenzwendel bij het CBR op het spoor ben direct begonnen met valse beeldvorming en vindt in de Enschedese politie en trouwe ‘bondgenoot’. De politieleiding heeft dat echter niet door of durft niet te handelen. Al drie keer is er door het CBR een valse aangifte gedaan en bij de aanslag op mijn leven door Verkeerscollege Brünen directeur René Brünen is het CBR dat kennelijk ‘vergeten’.

[tekst gaat door onder afbeelding]

| En nu?

Er zijn meerdere brieven naar de beide korpschefs Oost-Nederland, Baalman en Knol, en naar de Justitie minister. De minister die gaat over het CBR, Mark Harbers, heeft drie maanden geleden al per aangetekend schrijven bevestigd op de hoogte te zijn van de beschuldigingen aan het CBR, (veel) grote rijopleiders en Alexander Pechtold.

| En u?

Ik? Ik doe gewoon mijn werk als journalist in een land waarin dat altijd een redelijk veilig bestaan was. Met dat verschil dat je kennelijk anno 2022 op moeten passen dat niet iedere politie-agent ook eigen-rechtertje speelt.

| U gaat gewoon verder met uw journalistieke werk?

Zeker, al was het al om de overheid te laten zien hoe ongelofelijk slecht haar systeem anno 2022 werkt. Dat gaat in september ook wel blijken als ‘Wolvenjacht’ wordt uitgezonden…. dat wordt nog groter dan The Voice. De schade kan wel tot honderden miljoenen oplopen…

En misschien kunnen we daarna nog wel een miljoenenpubliek trekken met al dat materiaal van ‘vooringenomen’ agenten, die weigeren hun ID normaal te geven, die omtrekkende bewegingen maken bij RING deurbellen, die je geen medische hulp bieden als er een aanslag op je leven is gepleegd en die nauwelijks serieus reageren op officiële klachten… En natuurlijk de rol van hun leidinggevenden….én die van de ‘andere’ VVD minister Dilan Yesilgöz.

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer