‘Korpschef krijgt ultimatum van twee werkdagen’

Hoewel hij nog steeds geen exacte duidelijkheid heeft over blijvend letsel gaat de Needse klokkenluider stappen ondernemen tegen de politie. Hij zegt in een verklaring dat hij van dit overheidsonderdeel simpelweg verwacht dat ze meedelen of ze wel of geen actie ondernemen tegen het CBR, Verkeerscollege Brünen en andere grote rijopleiders. Hij heeft eerdere de minister en beide korpschefs al per aangetekend schrijven geïnformeerd.

“Het gaat mij niet om de politie, maar wel om het feit dat de politie 1op1 heeft gehandeld in opdracht van het CBR of haar directeur Alexander Pechtold. Kennelijk betekent het credo ‘waakzaam & dienstbaar’ iets anders dan wat ik in mijn 60-jarige bestaan meende te begrijpen”.

Ik heb een tijdje geleden gelezen dat Janny Knol, de nieuwe korpschef, nog jonge dochters in huis heeft. Dan gaat ze straks wel begrijpen waar ik het nu al een jaar over heb; want ook haar dochters zullen straks meer dan €3000 moeten betalen voor het roze pasje…..

“Hoe dan ook… of ik nu als mens, journalist, als klokkenluider of lastpak achterover de rijbaan op wordt geslagen dan verwacht ik van de politie hulp, assistentie én medische zorg. Geen verblijf in een arrestantencel…

Als dat is hoe deze drie dames onder hun gezag de lokale politie zichzelf laten positioneren dan is dan wat anders dan ‘waakzaam & dienstbaar’ dat is meer hoe het in andere landen werkt…

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer