Woensdag al gesprek tussen Enschedese korpsleiding en kritische journalist….

Exact binnen de eerder toegezegde vijf werkdagen neemt de Enschedese politie contact op met journalist/klokkenluider Henrie Kamps omdat er aanstaande woensdag een gesprek gaat komen met de teamchef Enschede over de ontstane situatie.

“Henrie Kamps is een half uurtje geleden gebeld door de klachtenbehandelaar dat de politie geen tijd wil verliezen en met hem in gesprek wil. Over de aard van het gesprek doet hij nu geen uitspraken, maar gezien de historie is het belangrijk dat het vertrouwen tussen de politie en het onderzoeksplatform Rijlezz, dat flinke deuken heeft opgelopen, wordt hersteld. Maar Kamps heeft altijd gezegd dat een justitieel onderzoek naar de miljoenenzwendel binnen de rijschoolwereld voor hem de hoogste prioriteit heeft.”

Het frustreert Kamps dat hij als journalist niet zijn werk kan doen, omdat de politie constant valselijk geïnformeerd wordt door Alexander Pechtold en vijf lokale CBR-medewerkers. Kamps heeft al een bevestiging van minister Mark Harbers en is in afwachting van een formele reactie op een aangetekend schrijven minister Dilan Yeşilgöz.

Op 8 maart werd zelfs onder de ogen van de lokale politie een aanslag op het leven van Kamps gepleegd, maar verzuimden twee lokale agenten om Kamps hulp te verlenen. Kamps belandde zonder aanklacht urenlang in het arrestantenblok in Borne, totdat een GGD arts hem met spoed liet opnemen in het ziekenhuis MST. Daar had een team van artsen uren nodig om de constateren of hij hersenletsel of een gebroken nek had. Kamps is nog steeds onder behandeling en moet volgende week weer onderzoeken laten doen.

“Kamps hoopt de plooien met de lokale politie via de korpsleiding glad te strijden, zodat hij weer kan focussen op het onderzoek naar de misleiding en oneerlijke handelspraktijken binnen het CBR en bij veel van de grote rijscholen. Het gaat, zo blijkt nu al, om veel meer dan 100 miljoen aan oneerlijk verdiende examenkosten gedurende de jaren.

Leerlingen in Nederland betalen op dit moment tot drie keer meer voor de rijopleiding, terwijl daar geen enkele wetenschappelijke onderbouwing voor is.

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer