Pleegde René Brünen een moordaanslag?

Tegelijkertijd met de klacht van de Needse journalist Henrie Kamps rijst de vraag of de Enschedese rijschoolhouder René Brünen een moordaanslag heeft beraamd of dat hij ‘in een vlaag van verstandsverbijstering’ handelde toen hij op 8 maart de journalist ‘uit het niets’ achterover op de rijbaan sloeg. Maar op onze vraag ‘Pleegde René Brünen een moordaanslag?’ krijgen we van de Needse journalist geen antwoord.

“Kamps is daar heel duidelijk over, hij gaat er niet over wat de aanklacht is. Hij verwacht van de politie en het Openbaar Ministerie een gedegen onderzoek naar het hoe en waarom.” zegt een van de mensen die de journalist bijstaat.

“Henrie Kamps is daarin heel erg principieel. Hij vind dat Justitie de kwestie rond het CBR en de misleiding en oneerlijke handelspraktijken binnen de rijschoolwereld moet onderzoeken. Persoonlijk denkt hij dat René Brünen opgefokt was vanwege de publicaties op diverse blogs. Daarin wordt onder andere Verkeerscollege Brünen genoemd als grote regionale opleider en BOVAG-lid die willens en wetens meewerkt aan het misleiden en financieel duperen van jonge mensen”

Kamps onthoud zich gedurende het onderzoek niet van commentaar, omdat dit helemaal niet nodig is vanuit de wetgever.

“Kamps heeft ook geen advocaat die hem bijstaat bij ‘de aangifte’, omdat hij zelf in feite geen aangifte wil doen. Hij verwijst naar zijn feitenrelaas, een belangrijke getuige én Justitie. Verder focust Kamps zich op de rol van de overheid; het CBR. In zijn beleving hebben Alexander Pechtold en een vijftal lokale medewerkers gezorgd voor valse beeldvorming. Daar begint het kwaad! En het incident speelde zich af op het terrein waarvan het CBR constant beweerd dat het hare is….”

Kamps vind het verachtelijk en veelzeggend dat René Brünen zich niet bij hem heeft gemeld om zijn excuses te maken. Maar refereert daarbij aan voetbalclub Heracles. Hij zegt dat het kennelijk in de Twentenaar zit om te denken dat je ergens mee weg komt. Daarbij refererend aan de kwestie met de Heracles voetballer Rai Vloet; deze bekommerde zich om niet om zijn slachtoffers en dacht ‘er mee weg te komen’….

Volgende week moet Kamps opnieuw voor onderzoeken naar het ziekenhuis en hij kan maar 20% werken..

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer