EXABIZZ; volgende succesvolle start-up bij UT?

Booking.com, ThuisBezorgd.nl en andere start-ups hadden hun oorsprong op en rond de Universiteit van Twente. En als het aan de investeringsgroep achter de Needse klokkenluider/ondernemer Henrie Kamps ligt gaat dat ook gelden voor EXABIZZ. Het bedrijf gaat jonge mensen helpen bij flinke besparingen op hun theorie- en rijopleiding. De proeftuin wordt; jawel Twente.

“Je moet EXABIZZ niet vergelijken met wereldspelers zoals Booking of Just-Eat [de internationale naam voor ThuisBezorgd red] omdat de rijopleiding geen internationaal product is. Het bedrijf ontwikkeld producten en diensten die nodig zijn om jonge mensen een betaalbare rijopleiding te bezorgen. In dat opzicht kun je het wel een ‘bezorgservice’ noemen.” zegt een van de initiatiefnemers.

Volgens de initiatiefnemers zal het tot 2025 duren voor dat EXABIZZ winstgevend wordt. Vanuit de Enschedese vestiging worden diverse leer- en mediaplatforms ondersteunt en gezorgd voor ‘awareness’ bij jonge mensen; laat je niet langer voor de gek houden door het CBR en/of grote rijopleiders. Bepaal zelf de route én het prijskaartje naar je rijbewijs. Dat moet straks lukken voor gemiddeld €1250,– en dat is minder dan de helft van wat het CBR in december wereldkundig maakte.

“Dat wij ons centraal te vestigen tussen de UT en het CBR is geen toevallige; daar hebben we een weloverwogen keuze in gemaakt”

We beginnen met een flink startkapitaal en hebben al toezeggingen dat we in tranches kunnen opschakelen. De belangen zijn enorm! Het gaat jaarlijks al snel om anderhalf miljoen praktijkexamens.

In verschillende pilots zijn al producten en diensten ontwikkeld die snel inzetbaar en schaalbaar zijn.

“We moeten zo snel mogelijk af van rijscholen die (gedwongen) intermediair zijn van het CBR. En dat werkt prima, met het product Praktizz introduceren we een fullservice-pakket waarbij jongeren zelf een praktijkexamen aanvragen de dus verlost worden van de ultra lange wachttijden via de eigen rijschool. En bij Praktizz kunnen ze nog steeds, als de rijschool meewerkt, in de eigen lesauto examen doen. De rijschool kan gewoon zijn marge maken en ziet het slagingspercentage niet in gevaar komen…”

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer