De vader van Justin….

Journalist/ondernemer Henrie Kamps schrijft wekelijks een of meerdere columns over wat hem bezighoud…

We kijken allemaal wel eens met gefronste wenkbrauwen naar de televisie als we zien hoe een toenemend deel van ons land overduidelijk laat merken dat ze zichzelf boven of buiten de maatschappij plaatsen. En er is vaak commentaar op jongeren, over hun gedrag.

Als rij-instructeur krijg je de kans om jongeren wat beter te leren kennen. En vaak genoeg merk je dat velen van hen nog steeds dik ‘oké’ zijn… maar dat sommige ouders een beetje de connectie met de wereld zijn kwijtgeraakt in de hunkering naar mooiere huizen, vakantie én luxere auto’s…

Zo had ik tijdens de rijles talloze leuke gesprekken met Justin; een nette Achterhoekse jongen die veel interesse toonde in maatschappelijke vraagstukken. Hij was trouw lezer van dit blog, maar toonde ook grote betrokkenheid bij de politiek, oorlog in de wereld….

Toch was het juist Justin die als eerste koos voor een andere rijschool nadat er een aanslag op mijn leven plaatsvond, omdat ik nu eenmaal de klokkenluider ben in een miljoenenzwendel in de rijschoolwereld. Best begrijpelijk, want al die intimidaties van het CBR en haar beveiligers moeten echt heftig zijn geweest voor een deel van mijn leerlingen…. dus ook voor Justin.

En als Justitie daar ooit vragen over wil stellen, om herhaling van het misdadige gedrag van het CBR te voorkomen, dan zou men eens met deze jongeren moeten praten. That’s all!

Toen ik deze week vijf ‘vertrokken’ jongeren informeerde over het feit dat ik hun personalia zou delen met Justitie meldden zich meerdere ouders om mij even te laten weten wat ze daar van vonden. Ik bespaar u de nogal onbeschofte, egocentrische opmerkingen maar….

Maar Dennis, de vader van Justin, heeft mij vrijdag in meerdere mails duidelijk gemaakt waarom onze overheid tienduizenden Nederlanders, zoals bij de Kindertoeslagaffaire, volledig kapot kan maken en anderen, zoals deze Dennis, dat helemaal niets interesseert, zolang zijn voordeur maar voorbij gaat…

De verloedering van ons vroegere ‘gave’ land hebben we mogelijk mede te danken aan mensen als Dennis. Dennis is kennelijk zo’n vader die na een mislukte vakantie in Mallorca tegen zijn zoon zegt: “Jij zwijgt over alles wat je daar hebt gezien, bemoei je er niet mee!!”…

Dennis is straks mogelijk een van de eersten die een ‘all-in-one’ vakantie boekt in Oekraïne, omdat Russische oligarchen hun dollars vast wel investeren in de mooiste hotel-accomodaties… en vanwege het geweldige ‘wijdse uitzicht’!

Dennis is ook zo’n vader die de voorbije feestdagen zijn zoon Justin met een vriend vrolijk met de trein naar België laat afreizen om illegaal vuurwerk te halen.

Als de hele wijk zich houd aan het vuurwerkverbod dan staat Dennis waarschijnlijk met de armen over elkaar vermakelijk naar boven te kijken, hij wel, en maakt zich alleen maar zorgen of het vuurwerk niet op zijn iet wat uit de toon vallende Mercedes naast zijn woning valt… Die parkeert hij niet, zoals dat klootjesvolk om hem heen, aan de straat. Nee hoor…. het liefst in zijn slaapkamer.

Oh ja… en Justin? Hij en zijn vriend werden in de trein gecontroleerd en betrapt op illegaal vuurwerk; bewust denken leren ze tegenwoordig meestal pas in de lesauto.

Kosten voor het vuurwerk van/voor Dennis: zo’n €500 ….

Zou dat Dennis geschokt hebben? Ik denk het niet… lachen joh!

GERELATEERD

Branche CBR CBRClaim Leden Meer dan 10.000 views Uit het land

Landelijk protestdag rijscholen op 17 september bij CBR Enschede!

Het is nog ver weg, maar er zijn plannen om op zaterdag 17 september 2022 een landelijke protestdag te organiseren bij het CBR Examencentrum in Enschede. Het initiatief komt van een grote groep rijscholen uit het land. Het is op die dag exact 1 jaar geleden dat CBR directeur Alexander Pechtold de Needse klokkenluider Henrie […]

lees meer
CBR Klokkenluider Meest gelezen Uit het land

Eindredacteur 1Vandaag reageert geïrriteerd op kritische column!

“Een lachwekkend statement’ zo beschrijft de (adjunct)hoofdredacteur Jeroen Illy van 1Vandaag de column die wij gisteren publiceerden op ons platform. Zo valt te lezen in de mailreactie die de columnist vandaag met de redactie deelt. Onze vaste columnist was gisteren kritisch over traditionele media en noemt daarbij als voorbeelden 1Vandaag en Dagblad Tubantia. Kamps noemt […]

lees meer
CBR Meest gelezen Uit het land

Advocaat Kamps “Wij gaan de politie aansprakelijk stellen voor het hartinfarct van Henrie Kamps”

In sneltrein tempo volgen de ontwikkelingen rond de zware mishandeling van journalist Henrie Kamps zich gisteren en vandaag op. Nu ontvangen wij een persverklaring van de advocaten van de op 8 maar 2022 zwaar mishandelde journalist Henrie Kamps. Kamps werd bij het examenterrein van het CBR door de eigenaar van de grootste rijschool in Enschede, […]

lees meer