Kamps doet op advies van de politie toch melding van poging tot doodslag door René Brünen….

Vanwege nieuwe onthullingen én ontwikkelingen rond de aanslag op het leven naar de CBR klokkenluider Henrie Kamps is besloten dat Kamps zelf een feitenrelaas indient bij de politie. Het blijkt een advies vanuit de opsporingstak van de politie te zijn, omdat er voldoende nieuwe feiten zijn die vervolging van Brünen voor een poging tot doodslag kansrijk maken.

“Wij kunnen en willen er niet al te veel over zeggen, maar er zijn nieuwe ontwikkelingen die het noodzakelijk maken dat het slachtoffer zijn feitenrelaas deelt met de politie” aldus een van de adviseurs rond Kamps.

Of en in welke mate de aangifte die het CBR heeft gedaan rond een incident op 8 maart op het CBR examenterrein een rol speelt blijft onduidelijk. Wel is op te maken uit de reactie van ‘kamp Kamps’ dat men blij was met deze aangifte:

“Ja het mag duidelijk zijn dat er een verband is tussen beide incidenten. Want hoe en waarom kwam CBR examenmanager Mark Keijsers zo snel ter plaatse en wie heeft de politie gebeld? Wie heeft, wat verklaard in de, kennelijk in allerijl opgestelde, aangifte tegen de journalist? Wie heeft de, naar later blijkt, Marokkaanse CBR beveiliger opdracht gegeven om met zijn privéauto te zorgen voor een onveilige situatie op het CBR Examenterrein? Wist Lina de Jonge wie er voor haar stond en waarom werd Sanne van Zwieten de kans ontnomen om een zelf aangekocht praktijkexamen te doen? En wie belde vanaf het CBR examenterrein de beide heren Brünen? Met welk doel spoedden beide daders zich richting het CBR en natuurlijk wat is er te zien op de opnames van een kleine tiental cctv bewakingscamera’s op een rond het CBR examencentrum? Uiteindelijk moet het CBR zorgen voor een veilige omgeving, dat mag iedere betrokkene verwachten van de overheid. Toch?”

“Ook is er op meerdere momenten gesproken door Lina de Jonge met de vrouwelijke politie-agente. Wat is daar besproken en wat deed de politie met de informatie van deze mogelijk, belangrijke getuige?Waarom liet de politie de mogelijk levensgevaarlijke gewonde journalist aan zijn lot over te laten?” aldus de jurist.

Of de betrokkenheid van korpschef Karlijn Baalman of Janny Knol een rol spelen blijft onbekend.

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer