Hoe het CBR misleid! (6/6)

Tienduizenden jongeren krijgen na de tweede lockdown, zomer 2021, te maken met enorme wachttijden voor het aanvragen van een theorieexamen. Journalisten van het onderzoeksplatform Rijlezz ontdekken dat het CBR op dat moment de reCaptcha functie op het reserveringsplatform TOP heeft uitgezet.

Daardoor kunnen grote eendagsopleiders robot-technologie inzetten en extra capaciteit wegkapen voor individuele jongeren. Die kunnen dan wel sneller een theorieexamen reserveren, maar betalen dan €100 extra aan de eendagsopleiders.

CBR directeur Jan Jurgen Huizing ziet die werkwijze echter niet als ‘misbruik’ schrijft hij in zijn reactie aan Rijlezz in september 2021.

Later wordt de reCaptcha weer aangezet en zijn de kansen voor iedereen weer gelijk….

quote uit reactie directeur Huizing in september 2021

GERELATEERD

Meer dan 10.000 views Schandaal

Kamps:”Pechtold en zijn CBR hebben valse data gebruikt om onrechtmatig honderden miljoenen binnen te halen!!”

Volgens de Needse klokkenluider Henrie Kamps heeft Alexander Pechtold jonge Nederlanders voor een veelvoud van het bedrag van Sywert van Lienden misleid én benadeeld. Er is 1 groot verschil; hij heeft er zich niet persoonlijk mee verrijkt…. maar dat maakt voor honderdduizenden jongeren echt niet uit. “De ‘pechtgeneratie’ heeft dubbel pech, want ze zijn ook […]

lees meer
Meer dan 10.000 views Schandaal

Hoe het CBR misleid! (5/6)

Een van de grootste misleidingen in de geschiedenis van het CBR én de rijscholen is mogelijk wel het verband dat al jarenlang wordt gelegd tussen de Nederlandse rijopleiding en de opleiding in veel andere EU landen. Daarover schrijft de directeur Bedrijfsvoering van het CBR in september 2021 aan klokkenluider Henrie Kamps: ” De tussentijdse toetsen […]

lees meer
Meer dan 10.000 views Schandaal

Hoe het CBR misleid! (4/6)

Het rechtstreeks aanvragen van een Tussentijdse Toets (TTT) is niet mogelijk voor kandidaten die geen rijschool willen machtigen. De directeur Bedrijfsvoering schrijft in 2021 in een reactie op kritische vragen vanuit het onderzoeksplatform Rijlezz onderstaande reactie: “Huizing bevestigd dus dat de Tussentijdse Toets geen examen is, maar dat rijscholen er wel examencapaciteit mee bezet kunnen […]

lees meer