Hoe het CBR misleid! (5/6)

Een van de grootste misleidingen in de geschiedenis van het CBR én de rijscholen is mogelijk wel het verband dat al jarenlang wordt gelegd tussen de Nederlandse rijopleiding en de opleiding in veel andere EU landen.

Daarover schrijft de directeur Bedrijfsvoering van het CBR in september 2021 aan klokkenluider Henrie Kamps: ” De tussentijdse toetsen waar u aan refereert zijn geIntroduceerd met het oog op de verkeersveiligheid. Meerdere onderzoeken hebben aangetoond dat het gebruik van meerdere toetsmomenten een positief effect heeft op de rijvaardigheid van bestuurders, en daarmee de verkeersveiligheid.”

In december neemt de hoogste ambtenaar van het Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, afstand van die stelling door tijdens een tv programma te duiden dat er ‘nauwelijks bewijs is dat rijlessen bijdragen aan verkeersveiligheid” Geertje Hegeman is afdeliingshoofd Verkeersveiligheid op het ministerie.

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer