Hoe het CBR misleid! (4/6)

Het rechtstreeks aanvragen van een Tussentijdse Toets (TTT) is niet mogelijk voor kandidaten die geen rijschool willen machtigen. De directeur Bedrijfsvoering schrijft in 2021 in een reactie op kritische vragen vanuit het onderzoeksplatform Rijlezz onderstaande reactie:

Quote uit reactie CBR directeur Jan Jurgen Huizing in september 2021

“Huizing bevestigd dus dat de Tussentijdse Toets geen examen is, maar dat rijscholen er wel examencapaciteit mee bezet kunnen houden. En nog erger; het CBR benadeeld jonge mensen die geen Tussentijdse Toets (gemiddelde prijs €250) kunnen of willen betalen.

Wie geen rijschool machtigt kan niet eens een TTT reserveren.

Tienduizenden jonge mensen kunnen daardoor niet het voordeel krijgen dat ze tijdens het Praktijkexamen geen Bijzondere Verrichtingen hoeven te verrichten. Dat is strijdig met het grondwettelijk vastgelegde ‘gelijkheidsbeginsel’.

“Het gelijkheidsbeginsel verplicht de overheid om gelijke gevallen gelijk te behandelen. Uiteraard kunnen er redenen zijn om af te wijken van de eerdere aanpak in een vergelijkbare situatie, zoals voortschrijdend inzicht of beleidswijzigingen. De overheid dient dan echter wel steeds goed te motiveren waarom in een bepaald geval anders wordt gehandeld dan in een eerder geval en waarom dus van het gelijkheidsbeginsel wordt afgeweken.”

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer