Kamps laat 5 minderjarige leerlingen oproepen als getuigen….

Het belang van honderdduizenden leeftijdsgenoten is groter dan het belang van deze vijf voormalige leerlingen die voortijdig hun opleiding hebben beëindigd bij zijn rijschool Rijbewijzz. Dat stellen de juristen van de geplaagde Needse rijschoolhouder Henrie Kamps.

“Alle vijf minderjarige leerlingen hebben besloten om, zonder overleg, over te stappen naar een andere rijschool. De wijze waarop, maar vooral de reden waarom vind Kamps voldoende aanleiding om deze vijf minderjarigen op te laten roepen als getuigen. In alle gevallen verwacht Kamps dat het besluit weloverwogen en in overleg met de ouders is genomen.” aldus de advocaten van Kamps.

“Sommigen hebben hiertoe besloten na persoonlijk contact met CBR examenmanager Mark Keijsers. Die spoorde, ook via Whatsapp, zelfs aan om een andere rijschool te kiezen. Het is goed dat deze jongeren worden verhoord. Vooral om te zorgen dat de rechter straks hoort hoe het CBR te werk gaat met rijscholen die zich niet onderwerpen aan corruptie bij het CBR.

Een rijschool is niet verplicht zich in te schrijven bij het CBR; dat is alleen nodig als ze de leerlingen de mogelijkheid willen bieden om de rijschool te machtigen de examens aan te vragen. Rijbewijzz verzet zich tegen die inschrijving omdat het CBR honderdduizenden jonge mensen jaarlijks misleid en voor miljoenen dupeert.

Henrie Kamps, journalist

“Sanne van Zwieten, Luca Ordelmans, Justin te Hofstee, Helen Assinck en Jorim Hebbink moeten, samen met hun wettelijke vertegenwoordigers, maar eens uitleggen wat Kamps verkeerd heeft gedaan en waarom ze vertrokken zijn bij hun rijschool”.

“Sowieso is het goed dat jonge mensen nu maar eens ervaren dat je niet weg kunt lopen of weg kunt kijken als je mogelijke getuige bent van strafbare feiten. Volgens mij zoekt het Openbaar Ministerie nog steeds getuigen van een dodelijk geweldsmisdrijf vorige zomer in Mallorca. Ook als je minderjarig bent moet je maar beseffen dat je niet mag wegkijken of doodzwijgen. Eigenlijk zouden de ouders hun kinderen die normen en waarden moeten bijbrengen….” schrijft Kamps in een verklaring.

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer