Kamps meld zich maandag mogelijk niet bij de Politie in Borne!

Naar verluidt heeft Needse journalist Henrie Kamps de Politie geïnformeerd dat hij zich aanstaande maandag niet voor een verhoor als verdachte zal melden bij het Arrestantencomplex in Borne. Daarmee lijkt de klokkenluider zich openlijk te verzetten tegen de vooringenomenheid van het lokale onderzoeksteam van de Enschedese politie.

In plaats daarvan krijgen de politiechefs Janny Knol en Karlijn Baalman voor de tweede maal een aangetekend schrijven waarin de journalist nog eens uitlegt wat hoe de lokale politie nu al bijna tien keer voor het karretje van het CBR is gespannen.

Ook een groot aantal fracties in de Tweede Kamer krijgen een brandbrief van de Needse rijschoolhouder die claimt dat het CBR een haatcampagne tegen hem heeft opgezet.

“Gelukkig staat er dit keer collega’s op van landelijke media, zodra de Politie of het Openbaar Ministerie mij opnieuw lastig valt. Ook beide VVD ministers zijn op de hoogte. En als de korpsleiding haar lokale agenten niet uit kan leggen dat we in een rechtstaat leven dan moet het maar via de landelijke tv of in de Tweede Kamer” zegt een woordvoerder van Kamps.

Kamps geeft maandag ook de namen en verklaringen vrij van vijf leerlingen die onder druk van het CBR naar een andere rijschool zijn gegaan.

“Maar ook een lijstje van getuigen die zichtbaar in beeld zijn op opnames die, volgens eigen verklaring zijn gemaakt, door collega Oscar Langkamp. De politie moet eerst die mensen maar eens vragen om een verklaring. En we hopen dat de opsporingsafdeling van de Enschedese politie dit keer eens goed kijkt of dat wat er verklaard wordt door de getuigen klopt met de beelden. Dat blijkt bij de geseponeerde aanklacht vanwege een ‘poging tot zware mishandeling’ niet gelukt te zijn. Die aanklacht, ingediend door het CBR, is inmiddels geseponeerd…. alleen daarover heeft het Openbaar Ministerie Kamps nimmer geïnformeerd”

Kamps heeft inmiddels zijn Klachtenbehandelaar bij de Politie verzocht om Slachtofferhulp in te schakelen…

[tekst gaat door onder afbeelding]

5 vertrokken leerlingen moet getuigen in de kwestie tussen CBR en hun rijschool

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer