Hoe het CBR misleid! (3/6)

Het CBR handelt misleidend én sturend in de marketing/communicatie naar de consument door het gebruik van een vals slagingspercentage. Naar de buitenwereld wordt handig gebruik gemaakt van het vertrouwen dat ouders én leerlingen hebben in de door het CBR gepubliceerde en verspreide slagingspercentages die een goede afspiegeling moet zijn van de kwaliteit van de rijschool.

Maar het slagingspercentage is vals en wordt door het CBR gemanipuleerd….:

  • Er worden structureel onvoldoende betrouwbare parameters gebruikt voor de berekening van een betrouwbaar slagingspercentage. Zo wordt er geen enkele rekening gehouden met het aantal geleste uren, omdat deze niet worden ingevoerd door rijscholen….
  • Er wordt in het slagingspercentage geen rekening gehouden met het effect van de onrechtmatige bevoordeling door een eventuele vrijstelling voor de Bijzondere Verrichtingen bij de Tussentijdse Toets te geven. Dat heeft een ‘ongewenst’ positief effect op het eerste Praktijkexamen; hierdoor is er geen objectieve meting van Praktijkexamens….
  • Rijscholen die ‘slechte’ leerlingen rechtstreeks bij het CBR een praktijkexamen laten reserveren kunnen het slagingspercentage eenvoudig beïnvloeden. Een negatief resultaat telt dan niet mee in de wegingsfactoren en wordt omzeild.
  • De Tussentijdse Toets wordt door de branche gezien als een ‘proefexamen’, maar dit effect wordt niet ‘meegewogen’ in het slagingspercentage…
  • Uit onderzoek is gebleken dat de afdeling Planning bij kritische, kleine rijscholen examinatoren in kan plannen die een negatief effect hebben op het slagingspercentage.
  • Binnen de rijscholengroep in Enschede is al jaren bekend dat rijscholen die zich niet onderwerpen aan het verkopen van de Tussentijdse Toets een hogere kans hebben op een negatief resultaat voor de eerste examenpoging.
Quote uit reactie directeur Bedrijfsvoering CBR in september 2021

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer