‘Aleksej uit Oekraïne… zou het TOP platform van het CBR binnen 1 dag platleggen of eeuwig gijzelen…’

Journalist/ondernemer Henrie Kamps schrijft wekelijks een of meerdere columns over wat hem bezighoud... 

In de tijd dat ik een kantoor had in het centrum van Barcelona, aan de Aribau, namen we voor zes maanden de Oekraïener Aleksej in dienst om een tool te ontwikkelen voor de Eredivisie en Oranje. Volgens de KPN, tot dan toe de enige in Nederland die zo’n DRM-encryptor had laten ontwikkelen, een héél ingewikkeld en dus onbetaalbaar traject. We konden er de streaming video’s voor de clubs mee beveiligen ….

Na een weekje zat ik op het kantoor in Barcelona en zag ik in de weerspiegeling van de ramen dat Aleksej vrijwel de hele dag aan het Google-en was…

Ik wachtte een paar dagen en vroeg hem hoe het liep met zijn klus en wat bleek…. hij had het ’tooltje’ binnen twee dagen al voltooid. Hij moest nog even vijf maanden en 28 dagen door zien te komen.

Ik heb hem de zes maanden uitbetaald en de Oekraïense whizzkid ging door naar Silicon Valley…. Ja daar!

Wat ik daarmee wil zeggen is: het zal een Chinees, Rus of Oekraïner maximaal één dag kosten om het reserveringsplatform TOP van het CBR voor eens en altijd te hacken, uit te zetten of te kidnappen. Want ik ontdekte als ‘leek’ in een uurtje al vijf bugs…

Daarna ligt de hele Nederlandse rijschoolwereld voor tien jaar plat…. geloof mij maar!

Wat een zeldzaam verouderd stuk software……. en ‘fossielen’ die er aan werken….

GERELATEERD

BOVAG Branche Meer dan 10.000 views Tip

Officiële klacht tegen twee agenten Enschedees korps!

Op 8 maart 2022 werd journalist Henrie Kamps bij het CBR Examencentrum mishandeld door de eigenaar van de grootste rijschool van Enschede; René Brünen. Omdat de mishandeling plaatsvond onder de neus van CBR examenmanager Mark Keijsers én twee politieagenten is het verbazingwekkend dat de journalist iedere vorm van hulp werd ontzegd. “De klacht tegen beide […]

lees meer
CBR Klokkenluider Meest gelezen Tip

‘CBR misleiding kost samenleving jaarlijks miljoenen’

Hoewel de nieuwe minister van Infrastructuur & Waterstaat persoonlijk door mij geïnformeerd is over de misstanden bij het CBR blijft het achter de schermen van het ministerie angstvallig stil. In januari werd minister Mark Harbers, kort na zijn aantreden, al geïnformeerd over de ontdekkingen van onderzoeksplatform Rijlezz. Volgens de onderzoekers verbaasd hen dat stilzwijgen niet. […]

lees meer
Meer dan 10.000 views Tip Uit het land

OMRECHT.nl; nieuw platform!

Vandaag lanceert de Needse journalist Henrie Kamps het initiatief voor een nieuw mediakanaal: OMRECHT.nl; een variant op BOOS. OMRECHT moet in de toekomst, wat de inifitiatiefnemers betreft, uitgroeien tot een platform waarop maatschappelijke misstanden op de kaart worden gezet. “Er worden ‘dossiers’ geopend, afhankelijk van de ‘ervaringen’ van burgers, ondernemers en andere hardwerkende Nederlanders. Die […]

lees meer