‘CBR lijkt gewoon een criminele organisatie!’

Uit geluidsopnames, die gisteren met een MKH416 richtmicrofoon zijn gemaakt op het CBR examenterrein klinkt serieuze dreiging vanuit de ‘Afghaanse’ beveiliger die daar gisteren dienst had. Kamps, die in de loop der jaren samenwerkte met echte geluids- een beeldtechnici, zegt geschrokken te zijn van het telefonisch overleg tussen de CBR-beveiliger en ‘anderen’. Kamps heeft per direct de beveiliging rond zijn huis op laten voeren.

“Eigenlijk hoor je voortdurende communicatie. Soms is dat wat lastiger te verstaan, omdat er examinatoren door heen praten. Maar op het moment dat mijn cameraman en ik vertrekken hoor je de beveiliger duidelijk zeggen “Ok dan gaat ze nu naar het politiebureau in Neede… daar woont hij. Ik heb hier de adres voor u” zegt de producent van het YouTube programma ‘Wolvenjacht’.

“Eigenlijk hoor je voortdurende communicatie. Soms is dat wat lastiger te verstaan, omdat er examinatoren door heen praten. Maar op het moment dat mijn cameraman en ik vertrekken hoor je de beveiliger duidelijk zeggen “Ok dan gaat ze nu naar het politiebureau in Neede… daar woont hij. Ik heb hier de adres voor u”

“Maar ook de ontdekking dat er gesnuffeld is in mijn lesauto bewijst dat er geen middel geschuwd wordt” zegt de Needse klokkenluider.

De RING deurbel is al vervangen, omdat vooral de lokale politie er met een boog omheen liep. “Dat zegt toch al genoeg; onze lokale politie die zich gedraagt als de Mocro Maffia! Bang om in beeld te komen. Je zou er om moeten lachen als het niet zo triest was voor onze maatschappij”.

Kamps zegt dat de criminele activiteiten, maar vooral het ‘samenspannen’ met politie én Justitie voor hem een reden is om het dossier over te dragen aan BOOS. “Niets verbaasd mij meer. Lees de krant en realiseer je dat een vrouwtje van 30 de leiding heeft over korps Oost-Nederland. Wij zijn een Bananenrepubliek geworden… Het wordt echt allemaal nog veel erger. Dat voel ik!”

“Gisteren had ik een lang gesprek met de moeder van een nieuwe leerling; Helen Assinck uit Neede. Haar moeder vertelde mij dat ze besloten hadden om te stoppen. Ze waren naar mijn rijschool gekomen juist vanwege het feit dat ik het verdienmodel van het CBR bestrijd, maar vanwege de recente achtervolging op mijn lesauto en de voortdurende dreigingen vanuit het CBR moest Helen stoppen. De mensen wonen bij mij om de hoek er durven niet eens aan de voordeur te komen…..”

“Ja, het CBR lijkt wel een criminele organisatie. En daar ga ik mijzelf en de mensen om mij heen tegen beschermen. Dat wil niet zeggen dat ik in een hoekje kruip… zeker niet”.

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer