‘Helft van de leerlingen vertrokken…’

Bijna de helft van de leerlingen van de Needse rijschool van klokkenluider Henrie Kamps zijn ‘bezweken’ onder de druk van het CBR ‘om een andere rijschool te kiezen’. Dat blijkt uit een onderzoek van journalistenplatform Rijlezz. CBR examenmanager Mark Keijsers was persoonlijk betrokken bij de oproep van het CBR; zo blijkt uit Whatsapps.

Ook de onrechtmatige actie op 8 maart, waarbij een examenvoertuig door een Marokkaanse beveiliger werd geblokkeerd, had succes; ook die 17-jarige Borculose verkaste naar een andere rijschool. Zij is inmiddels geslaagd.

“Wij leven nu eenmaal in een individualistische omgeving en hoewel ik erg teleurgesteld ben moet ik wel constateren dat het meestal een besluit was van de ouder(s). Alle vroegtijdig vertrokken leerlingen zijn jonger dan 17 jaar. Het ergste is dat sommige ouders het mij kwalijk nemen dat ik het opneem tegen de overheid. Vreemd… want al die ouders waren er als de ‘kippen’ bij toen ik in september duidelijk maakte dat de proef in Berkelland bedoeld was om de opleiding los te koppelen van het CBR.

Kamps zegt dat hij zich vorig jaar al realiseerde dat het risico groot was op afbreuk van zijn goede naam en faam. Daarom heeft hij het CBR al in december aangesproken voor een schadevergoeding van €250.000,–. Het is strijdig met de wet dat het CBR consumenten dwingt om te kiezen voor een bij het CBR ingeschreven rijschool.

“Dat bedrag gaat dan naar een goed doel; daarvan kunnen Oekrainers volgende jaar de kosten betalen van een Praktizz examenpakket… als dit niet gefinancierd kan worden door de overheid. Dan maken we er nog eens 500 gezinnen blij mee” aldus Kamps.

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views

Aangifte tegen René Brünen bijgesteld naar ‘zware mishandeling’!

In overleg met de Politie Oost-Nederland heeft de klokkenluider in de rijschoolbranche, Henrie Kamps, besloten om de aangifte tegen de Enschedese rijschool eigenaar René te verhogen van ‘eenvoudige mishandeling’ naar ‘zware mishandeling’. ‘Uit verklaringen van getuigen en camerabeelden is duidelijk geworden dat het hier om veel meer gaat dan een ‘eenvoudige mishandeling’; dat was de […]

lees meer
BOVAG Branche Meer dan 10.000 views Tip

Officiële klacht tegen twee agenten Enschedees korps!

Op 8 maart 2022 werd journalist Henrie Kamps bij het CBR Examencentrum mishandeld door de eigenaar van de grootste rijschool van Enschede; René Brünen. Omdat de mishandeling plaatsvond onder de neus van CBR examenmanager Mark Keijsers én twee politieagenten is het verbazingwekkend dat de journalist iedere vorm van hulp werd ontzegd. “De klacht tegen beide […]

lees meer