PRAKTIZZ: ‘Rijbewijs voor Oekraïners kan snel en goedkoop!’

Twee jaar geleden zorgde hij er persoonlijk voor dat een Oekraïnse leerling (45) en haar toen twaalfjarige zoon de Nederlandse nationaliteit kregen. Het viel Kamps toen al op hoe vastberaden de Oekraïense was. Ze vertaalde de Nederlandse theorie via Google Translate naar het Oekraïens en behaalde de theorie…

“Nou dat is al meer dan het CBR van bijna 10.000 expats eist die per jaar het rijbewijs krijgen zonder enige vorm van theorie- of rijopleiding. Dat is wel gebleken uit de reportage van 1Vandaag”

“Het is geen geheim dat wij al een tijdje nieuwe opleidingsconcepten uit testen, omdat de huidige opleiding misleidend is en een vorm van oneerlijke handelspraktijken. Een miljoenenzwendel van het CBR en veel grote rijopleiders”

Wij bieden straks een kleine 100 rijscholen de mogelijkheid om mee te doen aan PRAKTIZZ. Zij worden dan ‘wederverkoper’ van een pakket van maximaal €500,– waarin de theorieopleiding, de examenkosten én een goedgekeurd examenvoertuig zitten. De meeste Oekraïners kunnen vast wel net zo goed rijden als de goedbetaalde Indiase expats die het rijbewijs geschonken krijgen als ze hier programmeur worden…. Die expats krijgen het rijbewijs van het CBR als een ‘bonus’ van de Nederlandse Staat.

Nou ik denk dat we als Nederland de Oekraïners ook wel een beetje mogen verwennen; toch?

Deelnemende rijscholen krijgen straks €100,– voor iedere Oekraïner die via hen wordt aangemeld.

“De rijscholen worden alleen een doorgeefluik. Ze zijn verder niet betrokken bij de opleiding of het praktijkexamen. Het (valse) CBR slagingspercentage zal ook niet worden beïnvloed door de resultaten van de Oekraïense kandidaten. Het praktijkexamen is in dat geval echt iets tussen de overheid en de aanvrager. Wij helpen Oekraïners en anderen vooral bij het indienen en afhandelen van die eigen aanvraag. Dat is hoe dat in de wet is geregeld.” aldus Kamps.

De komende maanden wordt er gewerkt aan een meertalige versie van de website en meertalige folders.

“Wij waren al bezig om Praktizz voor Turkse, Syrische, Marokkaanse en andere talen voor te bereiden. Daar komt nu de Oekraïense variant bij. Maar we hebben de tijd; de mensen moeten eerst 180 dagen in ons land verblijven.”

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer