Massaclaim op CBR van 250 miljoen uitgesteld tot 1 september!

Voor de tweede keer hebben de initiatiefnemers van CBRClaim.nl besloten om de aanmelding uit te stellen; tot 1 september 2022. Belangrijkste reden is dat de juridische voorbereidingen meer tijd vergen dan verwacht.

“Maar van uitstel komt geen afstel!” zegt een van de initiatiefnemers, die om veiligheidsredenen anoniem wil blijven. “Het is duidelijk geworden dat door het CBR Schandaal, zoals de kwestie nu al in de rijschoolwereld wordt genoemd, de emoties bij het CBR én de grote rijscholen flink zijn opgelopen. Op 8 maart 2022 is de klokkenluider [Henrie Kamps, red] zelfs zwaar mishandeld door de eigenaar van de grootste rijschool van Twente Verkeerscollege Brünen; René Brünen. Sindsdien hebben we besloten om vanuit de anonimiteit te werken”

Naar die zwarte mishandeling zijn verschillende onderzoeken gestart, maar die worden gefrustreerd door de Officier van Justitie. Het Openbaar Ministerie weigerde eerder de aangiftes van Kamps en zijn onderzoeksplatform in behandeling te nemen.

Uit onderzoek van het onderzoeksplatform bleek vorig jaar dat bugs in het reserveringsplatform TOP van het CBR en oneerlijke handelspraktijken honderdduizenden jongeren ernstig financieel gedupeerd zijn; die financiële schade kan oplopen tot meer dan 250 miljoen.

Momenteel ligt de kwestie ter beoordeling bij de Autoriteit Consument & Markt, de Nationale Ombudsman en is er op advies van de Ministerie van Jusititie & Veiligheid een klacht ingediend bij het Arrondissementsparket Arnhem. Ondanks herhaalde verzoeken weigert de Officier van Justitie de ontvangst van die klacht/melding te bevestigen.

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer