In de Achterhoek heeft Pechtold heeft zijn Waterloo gevonden…

Na de ontvangst van het procesverbaal, dat de Enschedese politie heeft opgesteld in het bijzijn van CBR directeur Alexander Pechtold, is de Needse klokkenluider Henrie Kamps overtuigd dat Neede het Waterloo wordt voor de fel bekritiseerde D66-er.

| U zegt dat Neede het Waterloo wordt van Pechtold ?

Ja, vijf jaar geleden had ik een appartement in het Franstalige deel van België; in Waterloo. Daar werd in de historie de opmars gestopt van Napoleon Bonaparte. Ik moest de afgelopen zes maanden vaak denken aan dat stuk van de geschiedenis.

| Waarom denkt u dat u het Waterloo bent voor Pechtold ?

Omdat uit de aangifte die Pechtold heeft ingediend overduidelijk blijkt dat hij liegt. Dat is niet iets wat ik beweer, maar dat ik iets wat al hoog en breed is aangetoond. Met bewijzen. Verklaringen van meerderjarige leerlingen, videobeelden van de dashcam en ga zo maar door. Zo weet hij al vanaf het begin dat ik vooral journalist ben; al vijfentwintig jaar. Maar bij de politie beweerd hij dat ik rijschoolhouder ben. Hij manipuleert de politie; zoals eigenlijke alle vrouwen in zijn leven al in de media hebben beweerd….

Kijk, Pechtold zegt in zijn reacties op alles dat het CBR zonder bewijzen, zonder het horen van leerlingen sancties kan uitdelen. Want de gebouwen én terreinen vallen onder het privaatrecht. Daarom bestraft het CBR de Enschedese rijschool Brünen ook niet; Pechtold en zijn CBR hebben er geen probleem mee dat een kritische journalist op hun terrein wordt aangevallen en met de dood is bedreigd.

Hij beroept zich op het privaatrecht van het CBR; wij doen wat wij willen! Dat is het motto van het CBR!

Maar dat geldt niet voor het doen van een of meerdere valse aangiftes; zoals die wij nu hebben ontvangen; een aangifte die hij drie dagen na mijn melding bij de politie wel ‘gedaan’ kreeg bij dezelfde politie… zo werkt dat in Nederland anno 2022.

Nu wij de aangifte, die hij doet namens het CBR, in handen hebben ontstaat er een nieuwe situatie. Daar was aldoor het wachten op… al met al heeft het bijna drie maanden geduurd voor deze valse aangifte bij ons belandde. Nu gaan we bewijzen wat ik op 13 december 2021 al heb gemeld; Pechtold en een deel van zijn collega’s hebben de Ambtenarenwet geschonden. Ze hebben hun macht misbruikt en dat blijkt uit ‘zijn’ aangifte. Ze liegen, bedriegen, zwijgen, intimideren en bedreigen. Pechtold, Huizing, Bekhuis, Ouwersloot, de Jong, Keijsers én Verheij hebben de eed, die ze ooit hebben bezworen, met voeten getreden…..

| U zegt wel vaker dat Pechtold valse aangiftes heeft gedaan, maar wanneer gaat de blijken ?

U en anderen willen dat graag volgens mij. Maar ik bepaal dat ‘in-the-end’ zelf. Toch? Vanaf het eerste moment dat Pechtold mij anoniem belde, intimideerde én bedreigde hem ik hem de garantie gegeven dat ik een einde maak aan zijn politieke bestaan. Het moment waarop ik hem ‘neerhaal’ bepaal ik zelf. Of eigenlijk de rechterlijke macht; politie én Justitie.

| Leg eens uit…

Het moet de overheid zijn die nu eindelijk eens gaat inzien wat de waarde van de Ambtenarenwet nog is in ons land. Pechtold en een klein tiental CBR-ers denken dat je mag liegen, bedriegen en ga zo maar… Maar juist voor Ambtenaren zijn er serieuze regels in de wet verankerd. Niet ik, maar Justitie moet besluiten om in te grijpen. Blijven ze dat weigeren, dan is dat veelzeggend! Alles zeggend!!

| Maar waarom ?

Omdat het mij niet alleen om Pechtold gaat. Van Pechtold wist ik, maar ook de politiek en Justitie, al langere tijd dat hij niet deugt. Niet alleen politiek gezien deugt hij niet, maar ook als mens kun je (meer dan) vraagtekens zetten bij wat hij is.

| Gaat u deze keer wel aangifte doen ?

Ja hoor, dat wordt de rode draad in ‘Wolvenjacht’. We gaan het komende half jaar ‘draaien’ en uiteindelijk moet er een serie van korte programma’s op YouTube komen waarin we de jongeren laten zien op welke manier het CBR én (veel) grote rijopleiders zich jarenlang hebben verrijkt aan hun rijopleiding. Een miljoenenzwendel. Maar tegelijkertijd willen we ook in beeld brengen hoe hoofdrolspelers ‘onder druk’ komen… en dat is nog mooiere tv. Dat gaat zelfs verder dan The Voice. We laten zien of en hoe een betrouwbare overheid hier mee omgaat.

De kritiek op Talpa en John de Mol was heftig, ook vanuit politiek Den Haag. In Wolvenjacht zijn de pijlen vooral gericht op de overheid, op de politiek, op de betrokken ministers. De belangrijkste minister, Mark Harbers, heeft al per aangetekend schrijven laten weten ‘kennis te hebben genomen’ van de beschuldigingen… Dusssss.

Laten we maar eens kijken of Mark (welke van de beide VVD-kabinetsleden maakt niet uit) ook naar de eerste aflevering direct, onvoorbereid, een reactie durft te geven. Het twee-eiige zusje van ‘Alex’, Sigrid Kaag, zal de bui ook al snel zien hangen…..

De serie wordt spraakmakender en boeiender als je parallel aan interviews de vervolging op de hoogste (politieke) bazen in beeld kunt brengen.

| Dat wordt heftig…

Ja, vanaf maandag vechten we op mijn terrein; buiten de grenzen van het CBR. In de openbaarheid; daar gelden mijn rechten ook!

| Klopt het gerucht dat BNN?VARA en Talpa geïnteresseerd zijn in ‘Wolvenjacht’?

Geen commentaar!


GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer