Kamps: “Wij zijn klaar voor de strijd!”

Vorig jaar raakte hij in conflict met CBR directeur Alexander Pechtold en een vijftal lokale CBR-ers, omdat hij aan de bel trok omdat hij als rijschoolhouder ontdekt had dat het CBR jonge mensen en kleine rijscholen al jarenlang misleidde en er oneerlijke handelspraktijken op na hield. Het gevolg was een doodsbedreiging vanuit Alexander Pechold, gecorrumpeerd gedrag van vijf CBR-ers op de CBR locatie Enschede. Maar ook tien confrontaties met de Enschedese politie, meerdere aantoonbare valse aangiftes, opsluiting in de cel en een zware mishandeling waarbij de politie van Enschede hem aan zijn lot overliet, terwijl de journalist/rijschoolhouder een hartinfarct opliep. Maar er volgde meer; het Openbaar Ministerie weigert CBR directeur Pechtold te vervolgen en frustreerde meerdere officiële klachten van de journalist. Kamps besloot begin 2022 de strijdbijl op te graven en ‘zijn kapitaal’ in te zetten om een platform op te richten dat verder gaat waar Vandaag Inside ophoud: ONRECHT.nl…

| Wat heeft u nu voor ogen met de verschillende initiatieven waarbij u betrokken bent en geld investeert?

Ik ben in 2019 enorm geschrokken hoe gezinnen in het Kindertoeslag Schandaal kapot zijn gemaakt en in 2020 ontdekte ik stomtoevallig dat het CBR en grote rijscholen vals spel spelen en daardoor onze jeugd, de pechgeneratie, voor duizend euro of meer per persoon duperen. Een jaar later, begin dit jaar, was mij duidelijk dat er meer voor nodig is om onze overheid te laten inzien dat Nederland het meer dan zat is!

|En toen heeft op ONRECHT.nl opgericht?

Nee hoor, ik heb helemaal niets opgericht en ga dat ook niet doen. Dat doen anderen en dat doen ze buiten de EU; om de simpele reden dat Nederland onvoldoende veiligheidswaarborgen biedt omdat de overheid en de rechterlijke macht de controle, grotendeels, kwijt zijn. Ik heb het initiatief genomen en ben met mijn achtergrond gelukkig in staat geweest om financiële steun te organiseren.

| Ziet u dit als het begin van iets groots?

Zeker, u zult zien dat het initiatief razendsnel zal uitgroeien. Vooral omdat we niet zoals de overheid of veel traditionele media last hebben van zogenaamd gecorrumpeerd gedrag; daarmee bedoel ik gedrag waarbij je als overheid of als krant je eigen, verwerpelijke, gedrag als normaal beschouwt.

|Is het allemaal niet erg duur om voor een nieuw platform landelijke bekendheid te krijgen?

Ja, dat kan in de miljoenen lopen. Maar gelukkig is er nog steeds kapitaal te vinden voor eerlijke journalistiek en onderzoek. Maakt u zich daar maar geen zorgen over. “Wij zijn klaar voor de strijd…. zelfs als dat vanuit het buitenland moet!”

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer