Kamps koopt ONRECHT.nl en polst Dennis Schouten om misstanden bij het CBR op tv te brengen.

Amper tien minuten hadden initiatiefnemer Henrie Kamps van stopcbr.nl, cbrclaim.nl én ONRECHT.nl en de Hilversumse tv-producent Vincent ter Voert van Vincent TV produkties (van onder andere ‘Mr Frank Visser komt langs’) nodig om het eens te worden over de overnameprijs van het domein ‘ONRECHT.nl’. De producent zag af van een gezamenlijk avontuur om een serie te produceren over het onrecht waar steeds meer Nederlanders mee te maken krijgen.

“Wellicht komt dat ook omdat PowNed al onder die naam een tv-programma uitzend. Maar dat vormt voor ons geen enkel beletsel. Wij kopen de naam voor de langere termijn en een tv-format is alleen maar interessant als we zendtijd krijgen voor Vandaag Inside. Daar zit ons publiek; de gewone man en vrouw. Alle andere omroepen zijn 1 pot nat” aldus Kamps.

Kamps weet waar hij het over heeft, want hij leverde ooit cameramensen voor Hart van Nederland en was zelfs de beoogd producent voor Gelderland en Overijssel toen Fons van Westerloo in de beginjaren de commerciële zender SBS6 wilde uitbreiden met regionale edities. Zijn samenwerking met SBS6 was destijds reden voor Kamps om met zijn productiebedrijf te stoppen met het produceren van programma’s voor RTV Oost. “TV Oost vond dat ik moest kiezen voor de publieke omroep of de commerciële; dat heb ik toen gedaan” zegt Kamps met een ferme knipoog.

“Klopt en het is ook algemeen bekend dat ik groot fan ben van de onverschrokken manier waarop Vandaag Inside werkt. De hoofdredacteur ken ik nog uit mijn Hilversumse periode. Echte vaklui; die een neusje hebben voor wat de gewone man en vrouw boeit.”

Omdat Onrecht een tv-programma was of is van PowNed heeft Kamps contact gezocht met Dennis Schouten. “Dennis was voorheen een van de presentatoren van ONRECHT en was een tijdje gewaardeerd collega van Johan Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee; dus als we hem tot de anchorman kunnen maken zou fantastisch zijn. En Jan Roos is en blijft de beste als het gaat om het werken in Den Haag. Dus misschien willen ze samen wel bijklussen” lacht Kamps.

“Ik wil er dolgraag bij zijn als Dennis Schouten of Jan Roos met onze cameraploeg op Alexander Pechtold afstapt of bij het CBR in Enschede binnenstapt; dat levert fantastische tv op” zegt Kamps.

Dennis Schouten heeft op dit moment het meest succesvolle YouTube kanaal “Roddelpraat” waarin hij het presentatieduo vormt met Jan Roos.

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer