UPDATE: Wie ik ben? Ik heb nu al meer echte lezers dan Tubantia!

Journalist/ondernemer Henrie Kamps schrijft regelmatig columns over wat hem bezighoud…

“Wie ben jij nou?”

Ja, die vraag kreeg ik een tijdje geleden van een instructeur van de Beckumse rijschool Ezendam. En daar direct achteraan: “Als ik jou maar eens in privé tegen kom” Even laten werd ik bijna doodgereden na een mishandeling door de eigenaar van Enschedees grootste rijschool Verkeerscollege Brünen.

René Brünen… en zijn zoon Tom; goede bekenden van ene Gerben Kuitert; ‘onafhankelijk’ journalist bij Dagblad Tubantia. Tom Brünen zei tegen een omstander die mij ontzette en vroeg waar dit goed voor was: “Dit heeft hij verdiend”

Ja ik schrijf al een tijdje over de manier waarop het CBR en grote rijscholen jaarlijks jongeren voor tientallen miljoen duperen.

Ik doe dat omdat die ‘bewierookte’ Gerben Kuitert en andere regionalen daar geen tijd voor hebben, nemen of wat dan ook….

Nou wie ik ben doet er eigenlijk niet toe. Wat ik doe…. dat doet er toe… ” Het zou zo op een tegeltje kunnen.

Ik doe gewoon wat Gerben Kuitert, Lucien Baard, Theo Hakkert, Angelique Kunst en hun (voormalige) hoofdredactrice Martha Riemsma, allen werkzaam voor Tubantia, zouden moeten doen… objectieve berichtgeving. Niet van dat schrijven van ‘Wie kan ik even een hak zetten?’

Van die figuren die nog steeds denken dat het voltooien van de School voor de Journalistiek (in Zwolle waarschijnlijk) je automatisch ‘status’ bezorgd. Nou John de Mol, Joop van de Ende, Hennie van der Most en vele anderen hebben zich geen ‘status’ ontleend aan een diploma….

Ik vind die ‘regionalen’ al langer dan 25 jaar journalistieke middelmaat. Soms stijgen die naar landelijk niveau…. Door gebrek aan gewicht of?

Of gewoon aanpappen met een Mathijs van Nieuwkerk of vergelijkbaar rolmodel en er openen zich vanzelf deuren. Waar zou Martha Riemsma binnenkort opduiken…. Wat denkt U?

Je vind niet snel betrouwbare cijfers van de oplage van Tubantia; maar die zijn al jaren dalende… Ze zullen nu al veel minder dan 100.000 kranten drukken. Op televisie zouden ze als programma al na drie dagen van de buis verdwijnen. De jonge mensen in mijn lesauto denken dat het iets met hardlopen te maken heeft….

“Nee dat is de Batavierenrace…. gekkie. Het is een krant, een soort telefoonboek met grote bladzijden. Je opa en oma kijken er iedere ochtend in wie er dood is….”

“Oh die zijn ook al dood…? Dan is dat weer een verlaging van de oplage…”

Theo Hakkert; columnist … | Reisde tijdens de lockdown toch zelf nog wel even naar België en gaf er een ’twist’ aan in zijn column… mensen zouden hem eens herkent hebben bij de Zuiderburen op een moment dat het knap asociaal was om er wel te zijn….

Gerben Kuitert; onderzoeksjournalist | Was waarschijnlijk volop bezig met het schrijven van een boek over Gerard Sanderink. Misschien wel samen met collega Angelique Kunst die mogelijk ooit door Sanderink verteld is hoe Gerard denkt over lokale ‘sufferdjes’. Ondertussen zetten de Juut & Jul van Tubantia, in hun wedijver om een bestseller te schrijven, de banen van duizenden op het spel…. Dat doet niet Gerard Sanderink… die doet gewoon wat Martha, Mark, Sigrid én (daar is ‘ie weer) Alexander doen… Hij bepaald wat er binnen de door hem opgebouwde zaak wel of niet wordt gezegd of gedaan….

Lucien Baard: trendwatcher | Volgt soms (onzinnige en onware) trends en zet ze op de voorpagina… De doofpot is inmiddels een snoeppot geworden … Onderweg naar de goede, ouwe dag.

Angelique Kunst: onderzoeksjournalist | Hijgt al jarenlang in de nek van selfmade succesvol zakenman Gerard Sanderink en leent zich bij uitstek als tunnelvisionair om via de krant de bedrijven van Sanderink de vernieling in te helpen. Kijkt, net als haar (voormalig) eindredacteur graag de andere kant op als blijkt dat binnen het eigen moederbedrijf (DPG) hooggeplaatste bestuurder(s) in een onderzoek worden beticht van grensoverschrijdende gedragingen…..

Martha Riemsma; wegkijkster | Zal over niet al te lange tijd wel definitief opduiken in of rond de Amsterdamse grachtengordel. Misschien wel leading-lady van een nieuwe tv-format na DWDD …. DDOMD*.

Sluit de ogen en mond als blijkt dat binnen eigen DPG directie sprake was of is van grensoverschrijdend gedrag. Schuift graag aan bij D66 omroep NPO1 om nuances aan te brengen, over anderen te oordelen.

Wie ik ben? Ik ben een Achterhoeker die vind dat de generatie na ons gelijke kansen moeten krijgen op een betaalbare rijopleiding. Dat lukt als je moeder eindredactrice is van Tubantia of onderzoeksjournalist annex boekschrijfster. Dat lukt niet als je als jongere €3000 of meer moet betalen om op je achttiende bij het CBR je rijbewijs op te halen, in de supermarkt €5 per uur verdiend en een biertje soms al €4 kost…

Wat je wel kun doen is dan natuurlijk levenslang geen abonnement op Tubantia nemen. Dat spaart veel geld uit, is duurzamer en je mist alleen de doden….

Je eigen nieuws lekker kijken via YouTube; waar steeds meer BOOS-achtige formats je vrij van politieke, journalistieke ‘ruis’ wel weten te bereiken.

Oh ja… en wat betreft DDOMD*….

‘Doe De Ogen Maar Dicht’….

Henrie Kamps journalist/ondernemer

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer