Voorlopig geen klacht tegen Needse wijkagent

Er zal voorlopig geen klacht worden ingediend tegen de Needse wijkagent Armando Marcelina. De wijkagent wierp zich enkele weken geleden, ongevraagd, op toen Kamps zich op het politiebureau in Berkelland meldde om voor de tweede keer een poging tot aangifte te doen van ambtsmisdrijven vanuit het CBR. De melding was tot op dat moment in behandeling bij Yvonne Boomers; een correcte agent werkzaam op het lokale politiebureau. Armando Marcelina trok de kwestie met veel bravoure naar zich toe… mogelijk met verkeerde bedoelingen…

“Kamps heeft geen zin om tegen iedere, mogelijke ‘foute’ wetsdienaar een erestrijd te voeren. Hij was een tijd geleden al gewaarschuwd, door een andere rijschool, dat deze agent ‘iets’ heeft met Verkeerscollege Brünen. En Kamps is ook duidelijk over van wie hij die informatie heeft: het is geen beschermde bron. Dus als de Rijksrecherche ooit onderzoek doet naar deze kwestie dan voelt Kamps zich vrij om te verklaren wie hem binnen enkele uren, nadat de naam van Armando M. was genoemd in een artikel via StopCBR, de informatie toespeelde dat deze agent ‘vooringenomen’ zou zijn.

“Henrie vind het ’tekenend’ voor de overheid dat een politie-agent zo vrij spel heeft en hem ongeremd tutoyeert, schoffeert én intimideert. Maar aan de andere kant erkent hij dat het nu eenmaal is zoals het is in ons land. Bij veel wetsdienaars is de menselijke maat volstrekt weg of er nooit geweest…. volgens hem”

“Wanneer Armando M. een afspiegeling is van een betrouwbare, dienstbare overheid dan ben ik blij dat ik de zestig ben gepasseerd. Want ik kan niet tegen een totalitair regime. Ik ben een Nederlander die leeft en denkt volgens de Nederlandse normen en waarden. Ik help en respecteer anderen… dankzij mij hebben een Oekrainse moeder en zoon (13) al in 2020 de Nederlandse nationaliteit gekregen. Gewoon anderen helpen in plaats van frustreren en treiteren.” zegt Kamps in een reactie.

“Ik heb die gecorrumpeerde agent in onze laatste gesprek verteld dat ik vijftig jaar geleden daar heb gespeeld met mijn vriendjes, waar hij nu als een lokale ‘superman’ poseert voor het ‘perfecte plaatje’.

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer