Tubantia: Laatste rit zieke rijinstructeur…

Vorig jaar werd ik ge-appt door Peter Leerkotte; een Twents fenomeen op het gebied van rijles voor motorrijders. Meer dan 3000 mensen hielp Peter aan hun motorrijbewijs. Peter begreep maar al te goed mijn kritiek op het CBR; hij deelde die kritiek. Maar anders dan mij was hij geen voorstander van de harde aanpak die ik hanteerde. “Je moet in gesprek blijven met het CBR..” Onze app-conversatie eindigde met het voornemen om een keertje op een rustig moment met elkaar van gedachten te wisselen. Het zal er niet meer van komen. Vandaag meld de regionale rouwkrant dat Peter zijn laatste rit gaat maken…. bij leven!

Natuurlijk zullen veel collega-instructeurs en examinatoren als Bernd Ouwersloot, Henri Vianen en anderen Peter bij die laatste rit hun warme waardering geven. Want dat straalt de Twente rijschoolbranche graag uit bij dit soort momenten; onderlinge verbondenheid, collegiale waardering en wederzijds respect.

Nog niet zo lang werd ik bij het CBR examencentrum zwaar mishandeld door de eigenaar van de grootste rijschool van Twente; Peter Brünen. Hij sloeg mij zonder aanleiding op de uitsorteerstrook voor aanstormende vrachtwagens van het Transportcentrum. Ik belandde onterecht uren in de cel en daarna op de Eerste Hulp van MST met mogelijk hersenletsel, gebroken nek en naar onlangs bleek een hartinfarct.

Dat nieuws haalde de Tubantia niet, maar de bovenstaande ‘collega’s’ en CBR-ers zouden er wel voor geapplaudisseerd hebben. Niet voor mij, maar voor de dader René Brünen. Trots vermelde zijn zoon Tom tegen een getuige “Dit verdient Kamps!”.

De rijschoolwereld in Twente is in al haar facetten ten dode opgeschreven en zal Peter Leerkotte vast en zeker binnen enkele jaren volgen!

Peter: Sterkte en mijn oprechte waardering voor jouw oprechte apps; jij bent (nog steeds) beter dan de rest!

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer