Waarom zou je Haagse politici thuis niet mogen opzoeken?

Ik las gisteren opnieuw alle verontwaardiging over het bezoek van een groepje boeren aan VVD minister Van der Wal; die de hele sector de nek omdraait. “Voll gas!” noemt de groep zich en ze ‘voegden de daad bij het woord’ en togen naar de (meer dan) riante villa van de volgelinge van Mark Rutte en Sigrid Kaag. Een vrouwtje dat nog niet zo lang geleden stommelde tijdens de uitleg van ‘haar’ beleid; aantoonbaar niet wist waar ze het over had.

Gisteren las ik dat de kinderen van de minister moesten trillen. Dat is verschrikkelijk natuurlijk. Maar er trillen vast wel meer kinderen in Nederland; een deel daarvan trilt al meer dan 10 jaar in een pleeggezin, anderen omdat de kachel uit moet of omdat de koeien verkocht moeten worden….

Als Elon Musk ooit een SpaceX heeft ontwikkeld waar 25 mensen tegelijk in kunnen dan kan onze regering terug naar Mars; want dat is volgens mij hun natuurlijke habitat.

Je mag niet met wat gefrustreerde boeren je ongenoegen laten blijken bij een minister die je boerderij afpakt? Je mag niet met een fakkel bij Sigrid Kaag voor de deur staan die zelf hele gezinnen ‘overlevert’ aan de Taliban en je mag niet via social media iets over Alexander Pechtold roepen die zelf een klokkenluider aanhoudend intimideert door de politie ’s avonds om 10 uur zijn huis te laten ‘binnendringen’. En mag een half peloton niet-bevoegden op last van de rechter bij de levenspartner van een succes ondernemer ongehinderd op zoek naar niet bestaand bewijs, omdat ze geloofwaardiger kunnen liegen?

Ik verafschuw geweld, maar zie geen enkel kwaad in acties zoals afgelopen vrijdag van de boeren actiegroep “Voll gas!” Het trieste is overigens dat Den Haag zo ver van onze maatschappij is afgedreven dat ze volstrekt niet weten wat de term “Voll gas!” betekent is dat deel van ons ‘gave’ land. Want dan wordt het wel een beetje eng.

Ik zou zeggen: Nederland maakt het gerust wat persoonlijker. Probeer de ‘mensen van mars’ in ieder geval het Nederlandse gevoel terug te geven dat ook de burger geen ‘gedoe’ wil bij de voordeur of daar achter. Maar doe het anders dan onze overheid deed bij Rian van Rijbroek en Henrie Kamps; rustig, bedeesd en respecteert de voordeur!

Doe het vreedzaam en ludiek!

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer