Betrouwbare bron binnen CBR: aanslag op klokkenluider werd afgestemd met Brünen

Een doorgaans betrouwbare bron binnen het Centraal Bureau Rijvaardigheid meld onze redactie vanmorgen dat de aanslag op de Needse klokkenluider Henrie Kamps, vorige week, tussen het CBR en René Brünen onderling was afgestemd. “Die gek moet zijn kop houden… ” zou de boodschap vanuit het CBR zijn geweest.

Of het de bedoeling was dat Kamps daarbij in levensgevaar moest worden gebracht is niet duidelijk in de verklaring die onze redactie heeft ontvangen: “Kamps heeft té diep gegraven en zelfs vanuit het Ministerie worden lastige vragen gesteld” aldus onze bron.

“Hij is nu hier en de politie ook, dus al jullie hem uit de tent lokken dan regelt zich dat vanzelf…” zou een van de leidinggevenden gezegd hebben.

“Dat zou veel verklaren” aldus de raadsvrouw van Kamps. Toch blijft Kamps bij zijn standpunt om de aangifte tegen Brünen in te trekken. Hij focust op een miljoenenpubliek; ook omdat het hogere doel is om het verdienmodel te ontmantelen. Of daarbij de massaclaim een rol speelt is nu niet duidelijk.

“Het niet bestraffen van Brünen door het CBR zegt eigenlijk al genoeg. Het CBR laat Brünen ongemoeid”

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer