‘Het Openbaar Ministerie is erger dan een listige slang…!’

Met woorden van die strekking typeerde vorig jaar de Enschedese advocaat Jerome de Jongh van Lier het Openbaar Ministerie. Het leverde de fameuze Enschedese strafpleiter een voorwaardelijke schorsing op binnen zijn beroepsgroep en maakt hem sindsdien monddood. Maar klokkenluider Henrie Kamps heeft geen enkele moeite de kennelijke bewering van de Damsté advocaat te herhalen.

“Vooropgesteld dat ik geen enkele ervaring heb met listige slangen, durf ik dat gerust te stellen. Jerome heeft een hele tijd in Brazilië vertoeft en kan die typering beter staven dan ik. Maar laat ik het zo zeggen; ik zie geen verschil tussen wat ik op Videoland, Netflix, Prime en andere aanbieders zie van volstrekt verziekte ‘Justice Departments’ en wat ik in het afgelopen half jaar aan den lijve heb ervaren”.

“Na amper zes maanden kan ik mij nu al voorstellen waarom sommige mensen in ons land het voorzien op aanklagers en overheidsdienaars als Alexander Pechtold. Dat soort mensen, die zelfs een ambtenaars-eed hebben afgelegd, drukken burgers en criminelen bewust richting de afgrond… Dat er dan straks af en toe iemand zo’n type als Pechtold ‘meesleurt’ kan niemand verbazen…. Toch?

Keiharde en uitdagende woorden van de Needse klokkenluider. Hij is vorige week weliswaar bijna ‘Kalstgestellt” onder de ogen van de lokale politie door de Enschedese eigenaren van Verkeerscollege Brünen, maar neemt zichtbaar vermoeid én beduusd geen blad voor de mond.

“Bijna iedereen die ik in deze kwestie heb ‘ontmoet’ heeft werkelijk geen weet van waar de overheid voor moet staan. Dat is verschrikkelijk om te zien, te horen en nog erger om aan den lijven te ervaren.

“Ik heb zelfs gezien hoe de moeder van mijn dochters binnen enkele jaren volledig het moreel kompas verloor. Ik kan niet anders dan concluderen dat mensen met een bepaald karakter razendsnel gebruik, misbruik maken van een verworven status.”

[tekst gaat door onder afbeelding]

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer