Lucien Baard: ‘Signaleren van een trend is ook journalistiek’

Er kan veel veranderen in minder dan tien jaar. Zo prijkte journalist Lucien Baard ooit op de voorpagina naar een jarenlange strijd tegen de doofpot-affaire Jansen-Steur. Nu trekt zijn krant de neus op voor doofpot-affaires en komt de krant niet verder dan een voorpagina artikel, terwijl de wereld in brand staat, dat een ’trend signaleert’.

“Minder dan een half uur duurde het voor ik een reactie ontving op mijn artikel op jullie blog” zegt Henrie Kamps. En eerlijk gezegd waardeer ik dat; hij reageert, anders dan Gerben Kuitert of hoofdredactrice Martha Riemsma in ieder geval… “

[tekst gaat door onder afbeelding]

“Kijk ik heb al talloze pogingen gedaan om de hoofdredactie van Tubantia te betrekken bij deze enorme doofpot-affaire. Eentje die dit kabinet zelfs noodlottig kan worden. Immers; minister Mark Harbers heeft al per aangetekend schrijven bevestigd op de hoogte te zijn van mijn beschuldigingen over de tientallen miljoenen fraude”

“Ik had een al een tijdje het oog op Lucien. Ik ken hem niet, maar ben wel over hem geïnformeerd onder andere door Jerome de Jongh van Lier; iemand die ik zo nu en dan spreek. Vandaag deed de kans zich voor hem te ’triggeren’. De vorige ‘onderzoeksjournalist die mij werd aanbevolen was Gerben Kuitert. Dat advies kwam van René Brünen; toevalligerwijs degene die mij vorige week probeerde het leven te ontnemen…”

Lucien was (misschien is) iemand die ooit wel ‘investeerde’ in een doofpot-affaire.

artikel uit Tubantia in 2013

GERELATEERD

Branche CBR CBRClaim Leden Meer dan 10.000 views Uit het land

Landelijk protestdag rijscholen op 17 september bij CBR Enschede!

Het is nog ver weg, maar er zijn plannen om op zaterdag 17 september 2022 een landelijke protestdag te organiseren bij het CBR Examencentrum in Enschede. Het initiatief komt van een grote groep rijscholen uit het land. Het is op die dag exact 1 jaar geleden dat CBR directeur Alexander Pechtold de Needse klokkenluider Henrie […]

lees meer
CBR Klokkenluider Meest gelezen Uit het land

Eindredacteur 1Vandaag reageert geïrriteerd op kritische column!

“Een lachwekkend statement’ zo beschrijft de (adjunct)hoofdredacteur Jeroen Illy van 1Vandaag de column die wij gisteren publiceerden op ons platform. Zo valt te lezen in de mailreactie die de columnist vandaag met de redactie deelt. Onze vaste columnist was gisteren kritisch over traditionele media en noemt daarbij als voorbeelden 1Vandaag en Dagblad Tubantia. Kamps noemt […]

lees meer
CBR Meest gelezen Uit het land

Advocaat Kamps “Wij gaan de politie aansprakelijk stellen voor het hartinfarct van Henrie Kamps”

In sneltrein tempo volgen de ontwikkelingen rond de zware mishandeling van journalist Henrie Kamps zich gisteren en vandaag op. Nu ontvangen wij een persverklaring van de advocaten van de op 8 maar 2022 zwaar mishandelde journalist Henrie Kamps. Kamps werd bij het examenterrein van het CBR door de eigenaar van de grootste rijschool in Enschede, […]

lees meer