Aangifte ‘poging tot doodslag’ tegen René Brünen ingetrokken!

Amper 24 uur nadat de Needse klokkenluider aangifte heeft gedaan van een ‘poging tot doodslag’ heeft hij de politie meegedeeld dat hij na overleg met de redactie van het Youtube programma ‘Wolvenjacht’ heeft besloten deze in te trekken. Een opmerkelijke zet van de voormalig tv-producent.

“De redactie heeft mij er van overtuigd dat er een groter belang is door de opnames die gemaakt zijn ter plaatse en ons beschikbaar zijn gesteld te gebruiken in het geplande YouTube programma ‘Wolvenjacht’.” zegt de journalist/programma-maker in een korte reactie.

“De beelden vanuit maar liefst 6 camera-standpunten schijnen erg heftig te zijn. Je ziet niet alleen de aanval, uit het niets, van Brünen op mij, maar ook de passieve houding van twee agenten van de Enschedese politie. En hoe ik gewoon hulpeloos, beduusd en mogelijk met zwaar letsel aan mijn lot wordt overgelaten….”

“Nieuw is het gebruik van een 360-graden camera die al wekenlang op de auto van de onderzoeksjournalist is geplaatst” zegt een van de operators.

[tekst gaat door onder afbeelding]

een Ezendam instructeur én CBR beveiliger hebben zojuist een bodycam weggegrist …

De mailreacties van gisteren én de beelden ter plaatse zullen voorgelegd worden aan minister Dilan Yesilgöz-Zegerius en andere politici. Zij moet dan maar op camera toelichten waar het in ons land fout gaat in de strafvervolging.

“Vergeet niet dat dit alles zich afspeelt bij het CBR examencentrum. Juist vanwege de doodsbedreigingen die Alexander Pechtold meermaals heeft geuit is dat meer dan een detail. Er gaat ook een interview-verzoek naar minister Mark Harbers die recent nog per aangetekend schrijven bevestigde op de hoogte te zijn van de beschuldigingen van misleiding en oneerlijke handelspraktijken én de kwalijke rol van Alexander Pechtold”

[tekst gaat door onder afbeelding]

zonder zich bekend te maken blokkeert een CBR medewerker met zijn privé auto de examenauto van een beduusde kandidate en haar begeleidster….. het praktijkexamen gaat niet door..
bijna een half uur ligt Kamps al beduusd in een hoek van het CBR terrein…

“Wij denken niet dat de kijkcijfers van ‘Wolvenjacht’ die van ‘The Voice’ gaan overtreffen, maar politiek gezien kan de geplande uitzending wel een vele grotere impact hebben. “Beide betrokken ministers zijn al ruim een maand op de hoogte van wat er speelt….” aldus een zegsman van de betrokken omroep.

journalist Kamps trekt de aangifte tegen Brünen in per mail…
bijna een maand geleden bevestigd de minister, per aangetekend schrijven, op de hoogte te zijn…

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer