‘Alsof Peter r de Vries de lokale opsporingstak heeft kunnen informeren….’

De ‘lokale opsporingstak’ in Enschede gaat geen onderzoek doen naar de gebeurtenissen op dinsdag 8 maart bij het CBR Examencentrum. Althans daar ziet het naar uit. Dat schrijft de Needse wijkagent Armando Mercelina in een mail aan de Needse klokkenluider. Dat is des te vreemder omdat het CBR in haar huisregels heeft staan dat in ALLE gevallen aangifte wordt gedaan van mogelijk strafbare feiten in haar gebouwen en op haar terreinen.

“Behalve als dat op het leven is van een kritische journalist die bewijzen heeft dat het CBR én de grote rijscholen al jaren een onrechtmatig verdienmodel in stand houden. Voor mogelijk tientallen miljoenen jonge mensen duperen… dan gelden er voor de club van Alexander Pechtold andere maatstaven”. zegt de woordvoerster van Kamps.

“Kamps twijfelt inmiddels over de rol van deze lokale wijkagent. Deze wetsdienaar is onvoldoende op de hoogte van de situatie op en rond het CBR in Enschede of juist te goed. Mogelijk is hij ‘vooringenomen’. Al maandenlang laten de lokale ‘opsporingstak’ en het Openbaar Ministerie zich leiden door het CBR en/of grote rijscholen zoals Ezendam en Brünen.”

Kamps, die opnieuw onderzoeken moet ondergaan, is aantoonbaar een slachtoffer. De lokale politie stond tijdens de aanval op zijn leven met de neus op de locatie en heeft zich bij Kamps gemeld. De lokale politie heeft daarna het slachtoffer Kamps ruim een half uur aan zijn lot overgelaten. Daarna werd Kamps naar het arrestantenblok in Borne overgebracht en belandde hij later op uitdrukkelijk verzoek van de GGD op de Eerste Hulp van het MST; omdat hij mogelijk hersenletsel of een gebroken nek had opgelopen.

“Als dat allemaal voor de lokale opsporingstak geen aanleiding is om een onderzoek te doen; dan is het miserabel gesteld met de politie in Twente en kun je eigenlijk niet anders dan constateren dat de politie het eigen falen wil verhullen.” aldus de raadsheer van Kamps.

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer