Kamps dient aangifte ‘poging tot doodslag’ in!

Na ampel overleg met zijn advocaat heeft de Needse klokkenluider Henrie Kamps vanmorgen om 9 uur aangifte gedaan van een poging tot doodslag door René Brünen. Eerder deed Kamps bij het politiebureau in zijn woonplaats al vergeefs pogingen van ambtsmisbruik en doodsbedreigingen tegen CBR directeur Alexander Pechtold en enkele andere CBR-ers.

“Het ligt nu bij Politie en Justitie en we moeten maar weer afwachten of onze rechtsstaat nog functioneert. De heer Kamps verwacht er zelf weinig van; gezien zijn eerdere ervaringen met Justitie. Hij zit al bijna een week lang te wachten op zijn eigendommen; zoals zijn lesauto. Niemand weet waar deze is gebleven en wie deze heeft laten wegslepen.”

“Gelukkig verwachten wij deze week nog een aangifte; door een getuige van deze ogenschijnlijk geplande aanval op het leven van een journalist. Vanwege het grote aantal cctv-camera’s moet de politie snel kunnen reconstrueren hoe deze aanslag op het leven van Kamps het plaatsgevonden en zou de aanhouding van de verdachte niet al te lang moeten duren.”

Of het CBR inmiddels rijschool Brünen heeft geschorst is niet duidelijk. Ook heeft Kamps niets vernomen van het CBR; hoewel het CBR in haar huisregels zegt de veiligheid van een ieder te bewaken en ALTIJD aangifte te doen bij incidenten.

“Dit was een ‘incident’ van ongekende aard én op het grondgebied van het CBR. In december werd de rijschool van Kamps om minder definitief uitgeschreven. Maar, ik kan mij zo voorstellen dat de directeur Alexander Pechtold van het CBR wel tevreden is met het feit dat er een poging is gedaan deze criticaster het zwijgen op te leggen” aldus de raadsman.

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer