CBR krijgt vrij spel van minister!

Niets of niemand in Den Haag lijkt enige interesse te hebben voor de structurele misleiding en oneerlijke handelspraktijken die het CBR al jarenlang hanteert. De ‘pechgeneratie’ lijkt daarmee voor de tweede keer ernstig financieel te zijn gedupeerd; door de overheid. Noch de minister, noch de vaste kamercommissie Infrastructuur & Waterstaat of Pieter Omzigt hebben in het afgelopen jaar ook maar eenmaal inhoudelijk gereageerd op de bewijzen die onderzoeksplatform RIJLEZZ heeft aangeleverd. Na het Kindertoeslagschandaal, Groningen, Zwarte Lijsten, Uit huis geplaatste kinderen en recent Schiphol kun je dan niet anders dan concluderen dat Den Haag vooral bemenst is met struisvogels.

In plaats van terughoudendheid lijkt het credo van het CBR, onder aanvoering van de aantoonbaar onbetrouwbare/incapabele Alexander Pechtold, juist de druk op de rijschoolwereld en hun leerlingen op te voeren. Het CBR introduceert bijna iedere week wel nieuwe maatregelen die zich vooral kenmerken door ‘zwarte lijsten’. Wie twee keer zakt moet, als straf, veertien weken wachten op een herkansing. Een aantoonbaar vals slagingspercentage moet zorgen dat het CBR laagscorende rijscholen ook op een zwarte lijst kan zetten en rijscholen die het spel van het CBR weigeren mee te spelen worden op de gitzwarte lijst gezet; geroyeerd, uitgesloten en kapot gemaakt.

Minister Harbers is op de hoogte van de structurele misleiding en oneerlijke handelspraktijken, maar voorziet de Tweede Kamer van foute data. Een vergrijp waarvoor hij jaren geleden als staatssecretaris zijn biezen al moest pakken.

Nu maar hopen dat de maatschappij vanaf 1 juli een signaal afgeeft aan onze overheid door via CBRClaim.nl de CBR zwendel voor de rechter te brengen en een claim van meer dan 250 miljoen euro neer te leggen bij het CBR; bij Den Haag.

Dan krijgt iedere jongere die in 2020, 2021 en 2022 de financiële gevolgen van het collectieve overheidsfalen heeft moeten ondergaan in ieder geval een schadevergoeding van €500.

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer