‘Kamps voor second opinion hersenscan naar Streekziekenhuis Beatrix’

Nadat hij dit weekend opnieuw twee keer onwel is geworden is besloten dat de Needse klokkenluider Henrie Kamps voor een second opinion naar het SKB in Winterswijk zal gaan. Afgelopen dinsdag werd hem na urenlang onderzoek in het Enschedese MST meegedeeld dat op de hersenscan geen schade werd geconstateerd, maar vanwege de matige zorg in het MST wordt nu getwijfeld over dat onderzoek.

“Kamps is ronduit slecht behandeld in het MST; gelukkig niet door alle zorgverleners, maar toch rijzen er nu vraagtekens over zijn werkelijke gezondheidstoestand”

Na urenlang onderzoek, vanwege een mogelijke gebroken nek of hersenbeschadiging, werd de journalist op zijn sokken, zonder zijn jas en broekriem ontslagen uit het ziekenhuis en de kou in gestuurd. Op brute wijze werden de elektroden voor de hartbewaking van zijn lichaam getrokken. Er zijn later die avond foto’s gemaakt waarop alle elektroden nog te zien zijn. Ook vertoond het lichaam grote blauwe plekken…

“Kamps heeft buiten iemand moeten vragen om zijn mobiel om hulp in te schakelen. Maar het ergste is dat hij nu nog steeds verward is en vandaag opnieuw ontwel is geworden”

Kamps belandde dinsdag onder verdachte omstandigheden op de Spoedeisende Hulp van het MST, na een urenlang verblijf in het arrestantenblok in Borne.

“Zelfs nu, bijna een week later, weet Kamps niet waarom hij niet door de politie werd geholpen nadat hij door de eigenaar van de grootste rijschool van Twente, René Brünen, uit het niets werd neergeslagen en de weg op werd geduwd. De politie en leidinggevenden van het CBR lieten hem bijna een uur lang gewoon aan zijn lot over… Wat zich daarna op en rond het CBR terrein moet maar door de Rijksrecherche worden onderzocht. Dit kan echt niet! Zegt een getuige!”

“Op de plek waar de aanslag op Kamps werd gepleegd door de beide Brünen directeuren zijn gelukkig meer dan 10 cctv camera’s aanwezig; het is een van de beste gemonitorde gebieden in Enschede.” aldus een van de raadslieden van Kamps.

“Waar de lesauto van Kamps is, wat hem ten laste wordt gelegd en waar zijn persoonlijke bezittingen zijn weet hij niet. Hij is ook niet bereikbaar omdat zijn mobiele telefoons ontnomen zijn..”

Kamps weigert op dit moment hulp van derden, omdat hij verwacht dat Justitie zelf het besluit neemt om onderzoek te doen naar wat het CBR, Brünen, de politie én het Openbaar Ministerie hebben gedaan of nagelaten. Hij ziet het als een bewuste aanslag op het leven van een journalist!

“Hij is daar erg principieel in….” zegt zijn vaste woordvoerder.

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer