Advocaat: ‘CBR creëert bewust zelf een onveilige situatie en handelt laakbaar..’

Na onderzoek van het beschikbare beeld- en geluidsmateriaal concluderen twee advocaten, onafhankelijk van elkaar, dat het CBR verantwoordelijk is voor de levensbedreigende situatie op het examenterrein op de CBR locatie in Enschede tijdens een geweldsincident op dinsdag 8 maart. Een kandidate en haar begeleidster werden op een grove manier behandeld door CBR beveiligers….

“Het CBR moet zorgen voor een veilige omgeving in en om haar panden en terreinen. De kandidate had zelf, zonder tussenkomst van een opleider, een examen gereserveerd én betaald en op het moment dat haar begeleidster (dat had ook haar moeder kunnen zijn) naar haar toe loopt verhinderd iemand haar de doorgang of vrij vertrek. De beelden spreken voor zich.”

Ook in de week voor het incident werden op de parkeerterreinen voertuigen gewisseld tussen de begeleidster en journalist/klokkenluider Kamps van Rijlezz. Net als nu geschiedde dat op het terrein waarvan het CBR bij monde van een andere beveiliger nog op 6 januari tegenover wijkagenten Bossink en Kemaloğlu beweerde dat CBR terrein is.”

Een mogelijk nog groter probleem is het volgens de advocaten dat de agenten van de Enschedese politie op geen enkel moment hebben geluisterd naar de Turkse vrouw die de kandidate vergezelde. Niet klokkenluider Henrie Kamps, die na lang overleg met het CBR werd aangehouden terwijl kort daarvoor een aanslag op zijn leven was gepleegd, maar zij kwam in conflict met de CBR beveiliger.”

“Wij denken dat het CBR in ernstige mate tekort is geschoten naar de kandidate en deze Turkse mevrouw. En dat alle gevolgen van dit voorval én het bijna dodelijke incident dat direct daarna plaatsvind op de terreinen van het CBR, waarbij de grootste rijopleider van Twente de klokkenluider neerslaat en de uitsorteerstrook van een bedrijventerrein opdrukt, een nader onderzoek behoeven. Waarbij wij denken aan een onderzoek door de Rijksrecherche; juist vanwege de vooringenomen handelswijze van de lokale politie

“Je ziet en hoort op de opnames die de lokale rijschoolhouder Oscar Langenkamp, naar eigen zeggen, heeft gemaakt en van commentaar voorziet dat hij ook niet weet wie de man achter het stuur is van de ‘Mocro Maffia Mercedes’. Nog even los van de vraag of een CBR beveiliger gemachtigd is om een aanhouding te doen (in dit geval) is het nog altijd zo dat een beveiliger zich als zodanig bekend moet maken…. “

“De beelden en het commentaar spreken voor zich… “Hij kan wel roepen dat ‘ie zijn auto heeft aangeraakt, maar hij zit zelf te zieken” zegt weer een andere rij-instructeur…

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer