Advocaat Kamps “Wij gaan de politie aansprakelijk stellen voor het hartinfarct van Henrie Kamps”

In sneltrein tempo volgen de ontwikkelingen rond de zware mishandeling van journalist Henrie Kamps zich gisteren en vandaag op. Nu ontvangen wij een persverklaring van de advocaten van de op 8 maar 2022 zwaar mishandelde journalist Henrie Kamps. Kamps werd bij het examenterrein van het CBR door de eigenaar van de grootste rijschool in Enschede, Verkeerscollege Brünen, mishandeld onder de ogen van twee lokale agenten en een CBR examenmanager. Tot op heden weigert de politie de zware mishandeling serieus in onderzoek te nemen en vandaag heeft de Klachtencoördinator Kees Pauw meegedeeld dat de procedure wordt opgeschort.

Naar deze week blijkt heeft Kamps in het arrestantencomplex in Borne, waar Kamps tot zijn eigen verbazing door de politie Oost-Nederland werd afgevoerd een hartinfarct gehad. Het was dankzij een in alle haast ingeschakelde GGD-arts dat Kamps met spoed werd afgevoerd naar het MST Ziekenhuis in Enschede.

“De beide agenten hadden, net als ieder andere Nederland, hulp moet bieden, maar zijn gewoon met de CBR examenmanager naar binnen gelopen en lieten Kamps ruim een half uur, onderuitgezakt, tegen een lantaarnpaal wachten. Nu Kamps bevestigd heeft gekregen dat het Openbaar Ministerie er een doofpot-affaire van willen maken gaan we de politie Oost-Nederland aansprakelijk stellen. Verder wenst Kamps vervolging van betrokken ambtenaren zoals Kees Pauw, Wolter Alberts en natuurlijk de beide agenten die Kamps zijn rechten hebben geschonden”

“Op advies van de minister heeft Kamps op 1 mei en 26 mei een klacht ingediend bij het Arrondissementsparket te Arnhem. Daar heeft hij geen enkele reactie op gekregen, behalve dan dat nu blijkt dat het OM de klachtenprocedure bewust frustreert.

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer