‘Kamps herinnert zich niet alles meer van de aanslag’ op zijn leven…’

In hoeverre de Needse klokkenluider Henrie Kamps volgende week de politie kan vertellen wat er zich heeft afgespeeld op dinsdag 8 maart, bij het CBR, blijft nog maar de vraag. Hij kan zich vanaf het moment dat de directeur van Enschedees grootste rijopleider, uit het niets, de aanval op hem inzet niet veel meer herinneren. Of zijn geheugen nog volledig terugkomt is op dit moment niet duidelijk.

“Het is niet ongebruikelijk dat een slachtoffer zich niet alle details meer kan herinneren. Op zich is dat logisch, want er is sprake geweest van een buiten bewustzijn situatie. Een hersentrauma ligt voor dan voor de hand” zegt een deskundige.

“Wat je ziet is dat het slachtoffer buiten bewustzijn is of was en dat ‘anderen’ proberen hem zo snel mogelijk overeind te sleuren. Waarom ze dat doen valt nu niet te zeggen, maar het is werkelijk niet te geloven hoe enorm groot risico men daar mee heeft genomen. Zeker als u zich beseft dat pas ’s avonds laat in het Medisch Spectrum Twente, na een hersenscan, en nader onderzoek duidelijk werd dat het slachtoffer geen gebroken nek had. Even onvoorstelbaar is het dat de lokale politie zich volstrekt niet bekommerd over het slachtoffer. Zelfs wegloopt van de parkeerplaats en hem lange tijd aan zijn lot overlaat. Daar zal de Rijksrecherche tot zeker onderzoek naar moeten doen…”

Twee jaar geleden is op een min of meer vergelijkbare wijze de Enschedeër Marco Kolk overleden. Politie-onderzoek zal moeten uitwijzen in hoeverre de aanslag op het leven van journalist Kamps parellellen heeft met dat dodelijke incident. Maar het lijkt er op dat Brünen weinig heeft geleerd van de Enschedese kwestie.

“Een ding is duidelijk in deze kwestie. Kamps heeft zich op geen enkele manier agressief gedragen richting René Brünen. Dat is al bevestigd door de belangrijkste getuigen. Waarom de heren Brünen, die zich volgens anonieme bronnen binnen de rijschool, met grote spoed naar het CBR terrein hebben begeven moet uit het onderzoek van de Enschedese politie blijken”

Kamps heeft, voor zover bekend, na het incident niets meer vernomen van de grootste rijopleider van Enschede. “Veelzeggend” noemt zijn raadsvrouw dat…

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer