Is dit waarom de Brünen’s een aanslag pleegden op klokkenluider Henrie Kamps?

Vorig jaar stuurde de zoon en mede-eigenaar van Verkeerscollege Brünen meerdere keren per mail reacties naar de Needse klokkenluider Henrie Kamps. Kamps en de beide, bij de aanslag op zijn leven, betrokken directieleden van de grootste rijopleider in Twente hadden meerdere gesprekken op het kantoor van Brünen. Kamps was daartoe uitgenodigd door René Brünen. Die stelde hem zelfs voor om bestuurslid te worden van de Koepelorganisatie Rijopleiding & Verkeersveiligheid….

Uit de documenten die Kamps onze redactie vorig jaar ter beschikking stelde blijkt dat de beiden heren Brünen wel degelijk op de hoogte zijn van vele misstanden bij het CBR en in de branche en dat ze weten dat jonge mensen voor miljoenen benadeeld worden….

Maar zoals alle andere grote rijscholen, waaronder Brookhuis, ANWB Hartemink, Ezendam en Olav Feijen ‘zwijgen de Brünen’s als het graf’ en drukken ze, als dat nodig is, een kritische journalist er het liefst in….

Dat jongeren inmiddels bijna €3000 (bron: CBR 2021) moeten betalen om een kans te maken om de eerste keer te slagen…. is voor de rijschoolwereld én het CBR daarbij geen probleem! In België, ook een EU-lidstaat, is dat veelal (minder dan) €1.000,–

[tekst gaat door onder de afbeelding]

CBR vakblad Rijschoolpro.nl op 1-12-2021

Zo schrijft Tom Brünen in reactie op vragen van journalist/ondernemer Henrie Kamps onder andere het volgende:

Eéndaagse opleiders kunnen wel reserveren. Dit punt klopt wel, dat het CBR dit toestaat is lastig te begrijpen. Via een gesprek met de afdeling Planning kunnen de ééndaagse opleiders alsnog een examen plannen. Onbegrijpelijk!

Tom Brünen in mailreactie op 15 april 2021

Goede avond Henrie, 
Allereerst, mooi stuk. Jouw insteek is erg juridisch terwijl ik hem meer economisch zou inrichten. Jouw punt van commercieel CBR snijdt hout. 
Punt is, waarom zou onderdeel A, bediening niet ook apart geëxamineerd mogen worden? Leerlingen kunnen dan hun examen opdelen in stukken, als ze het geld ervoor hebben. Klassemaatschappij creëren ze ermee, de verkeersveiligheid is te belangrijk om commercieel uit te buiten. We verwachten meer van onze overheid.
Het doel van het praktijkexamen is een totaalbeeld te krijgen, dat heb je niet met een tussentijdse toets examen leerling.
Kortom: stop met de TTT en richt je op de kerntaak.
P.s. dit krijg je als het exameninstituut, de rijopleiding RIS in handen heeft!!! Geef het terug aan de markt, monopolist CBR speelt monopoly met de branche!!

Tom Brünen in mailreactie op 26 oktober 2021

Het CBR heeft met veel overheidsgeld de RIS ontwikkeld. Als ze het beste voor hadden met de rijschoolsector was deze al lang overzet waar deze hoort, de rijschoolsector zelf. Wil het CBR geen slechte rijscholen meer? Werk dan mee aan de oplossing in plaats van het probleem te verdoezelen en beschermen omdat ze zelf niet mooi uit de verf komen.

Tom Brünen in mailreactie op 6 december 2021

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer