Politie belt getuige ‘poging tot doodslag’ om boodschap door te geven aan slachtoffer…

Het is de wereld op zijn kop. De Twentse politie neemt vandaag contact op met de belangrijkste getuige rond de aanslag op het leven van de Needse klokkenluider Henrie Kamps. Of zij even aan Kamps door kan geven dat hij zijn ‘spulletjes moet ophalen’….

“Lina is de kandidaat begeleidster die dinsdag door René Brünen, eigenaar van Verkeerscollege Brünen, werd belaagd bij het CBR toen Kamps probeerde een vrije aftocht voor haar te regelen door te zeggen “hé René doe even rustig aan….” Direct daarop viel Brünen, volgens Lina, Kamps aan en drukte hem de weg op in zijn val. Bijna voor de wielen van het voorbij razende vrachtverkeer….. Kamps viel op zijn achterhoofd/nek en raakte kort buiten bewustzijn. De aanwezige Politie ondernam niets en besteedde geen aandacht aan het slachtoffer of incident.

“Kamps belandde uiteindelijk uren later en uren lang op de Spoedeisende hulp van het MST vanwege het vermoeden dat hij een gebroken nek had” zegt een woordvoerder. De Politie nam om 17.00 uur afscheid zonder verdere verklaring… Kamps moest in de avondkou, op sokken en afgezakte broek een voorbijganger vragen om zijn mobiel te mogen lenen…..

“Inmiddels is naast de verantwoordelijke minister ook korpschef Karlijn Baalman geïnformeerd over de kwalijk rol die de Enschedese politie en het Openbaar Ministerie spelen bij de aanslag op de journalist” zegt de raadsman van Kamps.

” De overheid heeft niets geleerd van de dood van Peter R. de Vries…… Ze benoemen een regeringscommissaris [Mariëtte Hamer red] naar aanleiding van de verwikkelingen rond The Voice… maar de problemen binnen de overheid zijn vele malen groter. Ik ben overtuigd dat John de Mol de volgende dag actie heeft ondernomen… Uit niets blijkt dat de overheid dat ook kan of doet….” aldus Kamps.

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer