Wat doet CBR met Rijschool Langenkamp? Schorsen?

Een beetje vreemd, maar vanmiddag appt ene “Oscar” aan onze redactie een bericht. Hij is in de veronderstelling dat hij het mobiele nummer van klokkenluider Henrie Kamps gebruikt. Langenkamp meld dat hij het gebruik van door hem gemaakte beelden niet toestaat. Vreemd, omdat uit alle publicaties wel duidelijk mag zijn dat Kamps momenteel niet op de redactie is. Maar des te vreemder omdat er nu opnieuw een rijschool blijk van geeft video-opnames te maken op het examenterrein. Terwijl het CBR daar richting NUTheorie.nl en Rijlezz.nl keihard tegen optrad.

“Ja dat wordt een vreemd juridisch proces als het ooit zover komt. Eerder was het maken van video-opnames op het CBR terrein (mede) reden om journalist Kamps te schorsen. Nu melden zich zelfs al rijscholen aan die daarmee erkennen dat het best gebruikelijk is en dat het CBR er niet tegen optreed”.

Wij vinden het prettig als mensen, zoals in dit geval video’s uit instructeurs Whatsapp groepen aan ons doorsturen. Dat levert leuke content op én maakt duidelijk dat ALLE acties van CBR directeuren Pechtold én Keijsers toch er vooral op gericht om journalist Kamps te intimideren en bedreigen.

redactie StopCBR.nl

Gisteren heeft Verkeerscollege Brünen een poging tot doodslag (of ernstiger) gedaan op hetzelfde terrein als waar Kamps in januari op last van CBR beveiliger Meeuwsen werd staande gehouden en vandaag is het Oscar Langenkamp die zich aandient als getuige. Hij levert zelf(s) goed commentaar bij de beelden; ook hij lijkt niet te begrijpen wat de Marokkaanse CBR beveiliger aan het doen is. Wordt Oscar Langenkamp daarmee een getuige á charge ?

“Natuurlijk is dit een getuige á charge. Zelfs een belangrijke, want hij doet ook nog zijn commentaar en bevestigd daarmee dat Kamps niet op examenterrein was. Gekker nog; je hoort dat Kamps op een positieve manier probeert de escalatie te voorkomen. Wij zullen zijn gegevens zeker delen met het Openbaar Ministerie” zegt de raadsman.

Het zou rijscholen toch langzamerhand eens wat duidelijker moeten zijn dat “ramp-video’s” niet meer kunnen in de huidige tijdsgeest… toch maken tientallen instructeurs, alleen al in Twente, met regelmaat opnames.

uit de beelden blijkt duidelijk dat er overleg is met de beide CBR beveiligers..

Zo werden gisteren, op afstand, opnames gemaakt van een Ezendam instructeur die Kamps bedreigt om hem in privé ‘op te zoeken’ en even later toont dezelfde Ezendam instructeur zijn mobiel en merkt op dat hij de reactie van Kamps heeft opgenomen. Kamps maakt dat niet uit; hij is niet ingeschreven bij het CBR en staat buiten het examenterrein. En…. hij staat voor zijn woorden!

Ook steelt de Ezendammer de bodycam van Kamps die duidelijk voor de redactie-auto van Rijlezz staat en dus zijn werk als journalist uitvoert. En geeft deze aan de Marokkaanse CBR beveiliger. Wederom binnen het examenterrein. De vraag rijst of het CBR nu ook Ezendam Rijopleidingen schorst?

Het verschil met Rijlezz.nl en SCBR.nl is dat wij dat vanuit journalistiek oogpunt doen. Als dat gebeurt dan staan de Twentse rijscholen op de ‘achterste poten’

redactie Stopcbr.nl

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer