Woordvoerder: ‘Kamps gaat zijn eigendommen echt niet ophalen bij de politie’

De woordvoerder van de Needse klokkenluider Henrie Kamps schrijft in een korte verklaring dat Kamps weliswaar erg aangeslagen is en last van lichaam en geest heeft, maar tegelijkertijd vast vastberaden. “Hij veroordeeld de aanslag op zijn leven en wil de daders voor de rechter brengen”

“Henrie is van mening dat de politie en het OM onrechtmatig hebben gehandeld en hem bestolen hebben van zijn eigendommen. Hij is niet geïnformeerd waar de politie zijn lesauto heeft gelaten en de politie weigerde hem gisterenavond zijn schoenen, mobiels, broekriem en andere zaken terug te geven. Hij koopt gewoon alles opnieuw en vraagt zijn rijbewijs, ook in beslag genomen, opnieuw aan”.

Zijn leerlingen zijn inmiddels geïnformeerd dat Kamps, mogelijk voor langere tijd, uit de running is. Maar vooral dat gisteren is gebleken dat het onveilig is voor de leerlingen van zijn rijschool en andere rijscholen. De Marokkaan, die uiteindelijk een werknemer van het CBR bleek te zijn, wordt als aanstichter gezien. Kamps was tijdens het incident op het examenterrein aan de overkant van het kruispunt.

“Natuurlijk zullen er rijscholen zijn die vinden dat Kamps de oorzaak van alles is, maar dat zijn volgens hem vooral ‘ja-knikkers’ of instructeurs van de vier grote rijscholen die in de loop der jaren miljoenen hebben meegeprofiteerd van de CBR zwendel. Hij noemt ze consequent BSN-ers… ”

Volgens Kamps is het tekenend voor het Openbaar Ministerie én de politie dat ze niet eens zelf een onderzoek zijn gestart nadat Kamps gisteren, onder de neus van de politie, door René Brünen op de rijbaan is geslagen en mogelijk met een gebroken nek werd versjouwd, aangehouden en in een cel is gegooid. “Maar mogelijk ligt dat meer op het pad van de Rijksrecherche. Uit alles blijkt dat de politie nu al vijf keer haar boekje te buiten is gegaan en het OM ook constant een scheve schaats koerst”.

“Volgens Henrie is dat een groot deel van ons maatschappelijk probleem; ‘ja-knikkers en een totaal gebrek van de ‘menselijke maat’. “

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer